VEČERA ZA 15 MINUTA Ove makarone su tako ukusne kao da ste ih poručili iz najboljeg restorana, a koštaju samo 250 dinara
Obrok koji je gotov za 15 minuta mora biti san svake kuvarice ili kuvara. I sada vam donosimo predlog za jelo koje ne samo da će biti gotovo za tren oka, već vam neće ostati ni prljavi sudovi. Jer, za ovaj recept, potrebna vam je samo jedna šerpa.
Sastojci
3 kašike maslinovog ulja, 4 čena belog luka, 1 manji luk, iseckan, 800 ml konzerviranog paradajza, 1 veza zelja, očišćenog, šaka svežeg bosiljka, 500 g testenine po želji, 4 šolje vode (960 ml), 100 g rendadog kačkavalja, so, biber, aleva paprika, tucana paprika
Priprema
U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri. Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje. Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 g iseckane i propržene slaninice.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)