JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo za malo para.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci: 

300 g svinjskog vrata

300 g krompira

50 ml soka od paradajza

1 sveža paprika

1 crni luk

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica soli

1 kašičica mešavine biljnih začina

1 kašika brašna

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte meso iseckano na komade i dinstajte dok ne omekša. Umešajte slatku papriku, iseckan krompir i svežu papriku, prelijte vodom da sve pokrije. Dodajte sok od paradajza, poklopite i kuvajte jedan sat uz povremeno dolivanje tople vode. Kada se krompir i meso skuvaju, sipajte brašno razmućeno u malo vode. Mešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberiti po ukusu, dodajte biljni začin i krčkajte još desetak minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading