JEFTIN RUČAK Ovaj paprikaš s mesom i krompirom košta oko 350 dinara, a naješće se cela porodica!
Ukusno jelo za malo para.
Sastojci:
300 g svinjskog vrata
300 g krompira
50 ml soka od paradajza
1 sveža paprika
1 crni luk
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašika brašna
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan crni luk. Dodajte meso iseckano na komade i dinstajte dok ne omekša. Umešajte slatku papriku, iseckan krompir i svežu papriku, prelijte vodom da sve pokrije. Dodajte sok od paradajza, poklopite i kuvajte jedan sat uz povremeno dolivanje tople vode. Kada se krompir i meso skuvaju, sipajte brašno razmućeno u malo vode. Mešajte da se ne stvore grudvice. Posolite i pobiberiti po ukusu, dodajte biljni začin i krčkajte još desetak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO Ovaj paprikaš s mesom će vas koštati oko 330 dinara, a može da ruča cela porodica
Ukusno kuvano jelo za malo novca.
NAJPOPLARNIJE KUVANO JELO Paprikaš sa mesom i krompirom, bolji sigurno niste jeli!
Izdašno jelo, pa ćete imati ručak i za sutra.
PREDLOG ZA RUČAK Jednostavan gulaš od krompira, ali neverovatno ukusan
Odličan izbor jela za ručak, jer se brzo pravi, a možete da ga pripremite za dva dana.
SVI JE VOLE! Recept za krem čorbu od piletine, ukusnu kao iz restorana
Postoji mnogo verzija ovog jela, a ovaj recept će vam se sigurno dopasti.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)