OVAKO SE SPREMA BALKANSKI KAVIJAR Ajvar iz rerne bez pečenja i ljuštenja paprika, najbolja receptura za vrhunski ukus
Svatko ima svoj recept za ajvar i za njega je sigurno najbolji
Kupovni ajvar ne može ni prići domaćem ajvaru po ukusu i kvalitetu, i zato sve o čemu dalje u tekstu budemo govorili, odnosi se na domaći ajvar, pravi specijalitet sa našeg podneblja.
Prvi ajvar nije spremila kuvarica domaćica. Niti je imala sastojke niti uslove. Onaj ko ga je spremio nije imao razlog da recept zapiše.
Ajvar je nastao u okolnostima koje je teško shvatiti u 21. veku i mora se krenuti na put, u avanturu 130 godina unazad, kroz Srbiju, Austrougarsku i Makedoniju.
Inače, recept za ajvar iz rerne, je jedan od najtraženijih na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva.
Sastojci:
- 600 g crvene paprika
- 2 čena belog luka
- morska so
- maslinovo ulje
- biber
Priprema
1. Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata.
2. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso.
3. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime doterajte gustinu ajvara.
4. Gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)