OVAKO SE SPREMA BALKANSKI KAVIJAR Ajvar iz rerne bez pečenja i ljuštenja paprika, najbolja receptura za vrhunski ukus
Svatko ima svoj recept za ajvar i za njega je sigurno najbolji
Kupovni ajvar ne može ni prići domaćem ajvaru po ukusu i kvalitetu, i zato sve o čemu dalje u tekstu budemo govorili, odnosi se na domaći ajvar, pravi specijalitet sa našeg podneblja.
Prvi ajvar nije spremila kuvarica domaćica. Niti je imala sastojke niti uslove. Onaj ko ga je spremio nije imao razlog da recept zapiše.
Ajvar je nastao u okolnostima koje je teško shvatiti u 21. veku i mora se krenuti na put, u avanturu 130 godina unazad, kroz Srbiju, Austrougarsku i Makedoniju.
Inače, recept za ajvar iz rerne, je jedan od najtraženijih na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva.
Sastojci:
- 600 g crvene paprika
- 2 čena belog luka
- morska so
- maslinovo ulje
- biber
Priprema
1. Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata.
2. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso.
3. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime doterajte gustinu ajvara.
4. Gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)