OVAKO SE SPREMA BALKANSKI KAVIJAR Ajvar iz rerne bez pečenja i ljuštenja paprika, najbolja receptura za vrhunski ukus
Svatko ima svoj recept za ajvar i za njega je sigurno najbolji
Kupovni ajvar ne može ni prići domaćem ajvaru po ukusu i kvalitetu, i zato sve o čemu dalje u tekstu budemo govorili, odnosi se na domaći ajvar, pravi specijalitet sa našeg podneblja.
Prvi ajvar nije spremila kuvarica domaćica. Niti je imala sastojke niti uslove. Onaj ko ga je spremio nije imao razlog da recept zapiše.
Ajvar je nastao u okolnostima koje je teško shvatiti u 21. veku i mora se krenuti na put, u avanturu 130 godina unazad, kroz Srbiju, Austrougarsku i Makedoniju.
Inače, recept za ajvar iz rerne, je jedan od najtraženijih na internetu, a mi vam dajemo provereni recept koji svima uspeva.
Sastojci:
- 600 g crvene paprika
- 2 čena belog luka
- morska so
- maslinovo ulje
- biber
Priprema
1. Paprike dobro operite i secite ih na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata.
2. Paprike stavite u pleh, pa ih sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni zagrejanoj na 50 stepeni. Nakon toga, ako želite uklonite ljuske sa paprika, pa paprike sameljite u mašini za meso.
3. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja i njime doterajte gustinu ajvara.
4. Gotov ajvar sipajte u sterilisane tegle, dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)