NAPRAVITE OVAKAV PINĐUR Možda čak i ukusniji od ajvara, a po jednostavnom receptu se pravi
Jednostavan recept, a ukus koji podseća na jesen. Napravite pinđur i uživajte cele zime.
Sastojci
- 4kg paprike za ajvar (crvene)
- 2kg oguljenog paradajza
- 1/2 glavice belog luka
- 1 veća vezica peršuna
- 2 ravne kašike soli
- 4 kašike šećera
- 2.5 dl ulja
- 1/2 dl sirćeta
- 2 feferone
Priprema
Papriku ispeći na roštilju, oguliti je i iseckati na sitne komadiće (nemojte da je meljete).
Oguljeni paradajz iseckati i staviti na lagano ugrejano ulje i dodati mu sitno seckani beli luk i kuvati dok se paradajz ne raskaša, dodati seckanu papriku, seckani peršun, sirće, sol, šećer, seckane feferone i kuvati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.
Ovo je mera za jednu turu, dobije se oko 11 komada malih tegli od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
Komentari (0)