NAPRAVITE OVAKAV PINĐUR Možda čak i ukusniji od ajvara, a po jednostavnom receptu se pravi
Jednostavan recept, a ukus koji podseća na jesen. Napravite pinđur i uživajte cele zime.
Sastojci
- 4kg paprike za ajvar (crvene)
- 2kg oguljenog paradajza
- 1/2 glavice belog luka
- 1 veća vezica peršuna
- 2 ravne kašike soli
- 4 kašike šećera
- 2.5 dl ulja
- 1/2 dl sirćeta
- 2 feferone
Priprema
Papriku ispeći na roštilju, oguliti je i iseckati na sitne komadiće (nemojte da je meljete).
Oguljeni paradajz iseckati i staviti na lagano ugrejano ulje i dodati mu sitno seckani beli luk i kuvati dok se paradajz ne raskaša, dodati seckanu papriku, seckani peršun, sirće, sol, šećer, seckane feferone i kuvati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.
Ovo je mera za jednu turu, dobije se oko 11 komada malih tegli od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)