NAPRAVITE OVAKAV PINĐUR Možda čak i ukusniji od ajvara, a po jednostavnom receptu se pravi
Jednostavan recept, a ukus koji podseća na jesen. Napravite pinđur i uživajte cele zime.
Sastojci
- 4kg paprike za ajvar (crvene)
- 2kg oguljenog paradajza
- 1/2 glavice belog luka
- 1 veća vezica peršuna
- 2 ravne kašike soli
- 4 kašike šećera
- 2.5 dl ulja
- 1/2 dl sirćeta
- 2 feferone
Priprema
Papriku ispeći na roštilju, oguliti je i iseckati na sitne komadiće (nemojte da je meljete).
Oguljeni paradajz iseckati i staviti na lagano ugrejano ulje i dodati mu sitno seckani beli luk i kuvati dok se paradajz ne raskaša, dodati seckanu papriku, seckani peršun, sirće, sol, šećer, seckane feferone i kuvati oko 1h da dobije finu gustoću.Puniti teglice, koje dobro hermetički treba zatvoriti.
Ovo je mera za jednu turu, dobije se oko 11 komada malih tegli od 3 dl, naravno, po želji udvostručite količinu sastojaka radi veće količine.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)