NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK, EVO IDEJE! Brza piletina sa pirinčem i povrćem koje imate u frižideru
Piletina sa pirinčem i aktuelnim povrćem koja se pravi za tili čas.
Sastojci
za 3 osobe
- 300 g pilećeg filea
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veća tikvica
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 200 g zamrznutog graška
- 400 g kuvanog pirinča
- 1 - 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice paste od povrća
- 3 mlada luka
Priprema
Piletinu narežite na trakice. U većoj tavi na zagrejanom maslinovom ulju popecite piletinu do zlatne boje (4 minuta).
Dodajte na kockice narezane tikvice, izmeljani beli luk i papriku narezanu na trakice.
Kuvajte 2 minuta, zatim umešajte grašak i kuvajte još 3 minuta.
Umešajte kuvani pirinač, soja sos i pastu od povrća. Pustite da se pirinač popeče, uz povremeno mešanje sledećih 2 - 3 minuta.
Na kraju pospite narezanim mladim lukom i nakon 1 - 2 minuta ugasite vatru.
Savet
Možete koristiti i druge kombinacije povrća, kao i svinjetinu ili ćuretinu narezanu na trakice.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)