NE ZNATE ŠTA ĆETE ZA RUČAK, EVO IDEJE! Brza piletina sa pirinčem i povrćem koje imate u frižideru
Piletina sa pirinčem i aktuelnim povrćem koja se pravi za tili čas.
Sastojci
za 3 osobe
- 300 g pilećeg filea
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veća tikvica
- 3 čena belog luka
- 1 zelena paprika
- 200 g zamrznutog graška
- 400 g kuvanog pirinča
- 1 - 2 kašike soja sosa
- 2 kašičice paste od povrća
- 3 mlada luka
Priprema
Piletinu narežite na trakice. U većoj tavi na zagrejanom maslinovom ulju popecite piletinu do zlatne boje (4 minuta).
Dodajte na kockice narezane tikvice, izmeljani beli luk i papriku narezanu na trakice.
Kuvajte 2 minuta, zatim umešajte grašak i kuvajte još 3 minuta.
Umešajte kuvani pirinač, soja sos i pastu od povrća. Pustite da se pirinač popeče, uz povremeno mešanje sledećih 2 - 3 minuta.
Na kraju pospite narezanim mladim lukom i nakon 1 - 2 minuta ugasite vatru.
Savet
Možete koristiti i druge kombinacije povrća, kao i svinjetinu ili ćuretinu narezanu na trakice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)