DUVAN ČVARCI Hrskavi i slasni po starom srpskom receptu
Spremaju se prilično lako a ukus im je neverovatan. Probajte ovaj naš recept za hrskave duvan čvarke.
Potrebno je:
2 kg svinjskog mesa sa krtinom, 2 kg mesnate slanina, so i voda.
Priprema:
Sve isecite na manje komade, stavite u veliku posudu i sipajte dva do tri litra vode.Potom kuvajte uz stalno mešanje drvenom varjačom. Kada komadići sala počnu da žute, treba procedite mast kroz čisto platno. Čvarke vratite nazad pa još malo propržite dok ne porumene. Ponovo ih procedite, dok ne istisnete poslednju kap masnoće. Vratite ih zatim u posudu pa posolite.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)