DUVAN ČVARCI Hrskavi i slasni po starom srpskom receptu
Spremaju se prilično lako a ukus im je neverovatan. Probajte ovaj naš recept za hrskave duvan čvarke.

Potrebno je:
2 kg svinjskog mesa sa krtinom, 2 kg mesnate slanina, so i voda.
Priprema:
Sve isecite na manje komade, stavite u veliku posudu i sipajte dva do tri litra vode.Potom kuvajte uz stalno mešanje drvenom varjačom. Kada komadići sala počnu da žute, treba procedite mast kroz čisto platno. Čvarke vratite nazad pa još malo propržite dok ne porumene. Ponovo ih procedite, dok ne istisnete poslednju kap masnoće. Vratite ih zatim u posudu pa posolite.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)