DUVAN ČVARCI Hrskavi i slasni po starom srpskom receptu
Spremaju se prilično lako a ukus im je neverovatan. Probajte ovaj naš recept za hrskave duvan čvarke.
Potrebno je:
2 kg svinjskog mesa sa krtinom, 2 kg mesnate slanina, so i voda.
Priprema:
Sve isecite na manje komade, stavite u veliku posudu i sipajte dva do tri litra vode.Potom kuvajte uz stalno mešanje drvenom varjačom. Kada komadići sala počnu da žute, treba procedite mast kroz čisto platno. Čvarke vratite nazad pa još malo propržite dok ne porumene. Ponovo ih procedite, dok ne istisnete poslednju kap masnoće. Vratite ih zatim u posudu pa posolite.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)