NAPRAVITE OVO JELO AKO VAM DECA NE VOLE KARFIOL Odlična ideja da napravite ukusan ručak koji će svi jesti
Torta od karfiola i sira, prste da poližeš!

Sastojci
za 6 osoba
- 1 srednji karfiol
- 1 srednji luk (crveni je dekorativniji)
- peršunovog lišća naseckanog
- 6 jaja
- 250 grama izrendanog sira ili kačkavalja
- 130 g pšeničnog oštrog brašna
- malo praška za pecivo
- soli i bibera po ukusu
- 6 kašika ulja za testo
- malo putera za pleh
- malo crnog susama za posipanje
- malo parmezana za posipanje
Priprema
Izvrsno kao zasebno vegetarijansko jelo uz kiselo mleko ili jogurt ili pored bilo kog glavnog jela. Dobra je ideja ako hoćete da vam deca jedu karfiol a oni ga ne vole, jer ovo jelo svi vole.
Prvo ispržiti luk i sačuvati par komada isečenih na kolutove za ukras.
U većoj posudi skuvati karfiol odvojen na cvetove. Kuvati ga oko 15 minuta da bude potpuno mek, izvaditi iz vode i izgnječiti ga.
U većoj posudi umešati sve sastojke i ukrasiti crnim susamom i kolutovima luka, možete dodati i ruzmarin po ukusu.
Peći u posudi premazanoj puterom u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Kad se izvadi iz rerne, posuti fino narendanim parmezanom.
Izvrsno je i toplo i hladno! Uživajte u ovom gurmanskom jelu!

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Komentari (0)