NAPRAVITE OVO JELO AKO VAM DECA NE VOLE KARFIOL Odlična ideja da napravite ukusan ručak koji će svi jesti

Anđela Jovanović

16:02

Sezonski recepti 0

Torta od karfiola i sira, prste da poližeš!

torta
Shutterstock

Sastojci

za 6 osoba

  • 1 srednji karfiol
  • 1 srednji luk (crveni je dekorativniji)
  • peršunovog lišća naseckanog
  • 6 jaja
  • 250 grama izrendanog sira ili kačkavalja
  • 130 g pšeničnog oštrog brašna
  • malo praška za pecivo
  • soli i bibera po ukusu
  • 6 kašika ulja za testo
  • malo putera za pleh
  • malo crnog susama za posipanje
  • malo parmezana za posipanje

 

Priprema

Izvrsno kao zasebno vegetarijansko jelo uz kiselo mleko ili jogurt ili pored bilo kog glavnog jela. Dobra je ideja ako hoćete da vam deca jedu karfiol a oni ga ne vole, jer ovo jelo svi vole.

Prvo ispržiti luk i sačuvati par komada isečenih na kolutove za ukras. 

U većoj posudi skuvati karfiol odvojen na cvetove. Kuvati ga oko 15 minuta da bude potpuno mek, izvaditi iz vode i izgnječiti ga.

U većoj posudi umešati sve sastojke i ukrasiti crnim susamom i kolutovima luka, možete dodati i ruzmarin po ukusu. 

Peći u posudi premazanoj puterom u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Kad se izvadi iz rerne, posuti fino narendanim parmezanom.

Izvrsno je i toplo i hladno! Uživajte u ovom gurmanskom jelu!

 

 

Komentari (0)

Loading