NAPRAVITE OVO JELO AKO VAM DECA NE VOLE KARFIOL Odlična ideja da napravite ukusan ručak koji će svi jesti
Torta od karfiola i sira, prste da poližeš!
Sastojci
za 6 osoba
- 1 srednji karfiol
- 1 srednji luk (crveni je dekorativniji)
- peršunovog lišća naseckanog
- 6 jaja
- 250 grama izrendanog sira ili kačkavalja
- 130 g pšeničnog oštrog brašna
- malo praška za pecivo
- soli i bibera po ukusu
- 6 kašika ulja za testo
- malo putera za pleh
- malo crnog susama za posipanje
- malo parmezana za posipanje
Priprema
Izvrsno kao zasebno vegetarijansko jelo uz kiselo mleko ili jogurt ili pored bilo kog glavnog jela. Dobra je ideja ako hoćete da vam deca jedu karfiol a oni ga ne vole, jer ovo jelo svi vole.
Prvo ispržiti luk i sačuvati par komada isečenih na kolutove za ukras.
U većoj posudi skuvati karfiol odvojen na cvetove. Kuvati ga oko 15 minuta da bude potpuno mek, izvaditi iz vode i izgnječiti ga.
U većoj posudi umešati sve sastojke i ukrasiti crnim susamom i kolutovima luka, možete dodati i ruzmarin po ukusu.
Peći u posudi premazanoj puterom u zagrejanoj rerni na 200 C oko 45 minuta. Kad se izvadi iz rerne, posuti fino narendanim parmezanom.
Izvrsno je i toplo i hladno! Uživajte u ovom gurmanskom jelu!
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)