POSNI PREBRANAC Otkrivamo vam kafansku tajnu kako da ga napravite
Idealan za dane posta. A i dolazi vreme slava. Napravite prebranac po originalnom receptu
Potrebno je:
- 700 gr pasulja
- 1 praziluk i 1 crni luk
Dodaci:
- ulje
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprerite i nalijte ga vodom, pa mu dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu.
Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite na krugove praziluk i crni luk i dinstajte luk oko 20-30min
Dodajte u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.U pleh stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dodajte dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve dok ne stavite sve i završite pasuljem. Sipajte odozgo malo ulja.Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Napomena: Ostavite u pasulju malo tečnosti, da ne bude suv. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo po originalnom kafanskom receptu
Lorber dodaje na aromi, ovakav do sada niste jeli.
FENOMENALNI PREBRANAC SA KOBASICOM Pikantan i aromatičan, prste da poližete
Ovaj začinjeni obrok dugo će vas držati sitim, izuzetnog je ukusa i pogodan za ove hladne zimske dane.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)