POSNI PREBRANAC Otkrivamo vam kafansku tajnu kako da ga napravite
Idealan za dane posta. A i dolazi vreme slava. Napravite prebranac po originalnom receptu

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PREBRANAC SA SLANINOM I KOBASICOM Gurmanski specijalitet koji će vas dugo držati sitim
Pravi je raj za nepca, ukućani će stajati u redu za još.

PREBRANAC PO BAKA MIRINOM RECEPTU Držaće vas dugo sitim, a raj za nepca
Jelo koje krepi organizam u trenu, obožavaćete ga.

BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.

POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
- 700 gr pasulja
- 1 praziluk i 1 crni luk
Dodaci:
- ulje
- aleva paprika
- tucana ljuta paprika
- so, biber
- lovorov list
- biber mleven
- biber u zrnu
Priprema:
Pasulj dobro oprerite i nalijte ga vodom, pa mu dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu.
Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite na krugove praziluk i crni luk i dinstajte luk oko 20-30min
Dodajte u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.U pleh stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dodajte dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve dok ne stavite sve i završite pasuljem. Sipajte odozgo malo ulja.Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Napomena: Ostavite u pasulju malo tečnosti, da ne bude suv. Prijatno!

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)