POSNI PREBRANAC Otkrivamo vam kafansku tajnu kako da ga napravite

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Idealan za dane posta. A i dolazi vreme slava. Napravite prebranac po originalnom receptu

pasulj
Shutterstock/Prebranac

Potrebno je:

  • 700 gr pasulja
  • 1 praziluk  i 1 crni luk

Dodaci:

  • ulje
  • aleva paprika
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber
  • lovorov list
  • biber mleven
  • biber u zrnu

Priprema:

Pasulj dobro oprerite i nalijte ga vodom, pa mu dodajte 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu.
Ostavite pasulj da se kuva. Na ulju propržite na krugove praziluk i crni luk i dinstajte luk oko 20-30min
Dodajte u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.U pleh stavite na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dodajte dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve dok ne stavite sve i završite pasuljem. Sipajte odozgo malo ulja.Stavite u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta. Napomena: Ostavite u pasulju malo tečnosti, da ne bude suv. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading