NAPRAVITE ČUFTE OD BELOG ŠARANA U PARADAJZ SOSU Idealne za posnu slavu, dijetu, a preukusne
Napravite šarana na drugačiji način. Od belog šarana tj. tostolobika, oblikujte čufte. Zdrave, sočne, ne goje, a drže sitim.
Potrebno je
500 g tolstolobika - šarana (bez kostiju)
1 crni luk
200 g pirinča
50 g prezli
250 ml paradajz sosa
3 kašike brašna
Priprema
Očistite i izblendajte šarana, a onda izblendirajte i crni luk. Skuvajte pirinač, pa procedite i pomešajte sa šaranom i lukom. Dodajte i prezle. Začinite po želji. Potom sjedintie smesu od (šarana) i oblikujte ćufte. Ispržite ih u tiganju na malo ulja, a onda ih izvadite iz tiganja. U isti dodajte još malo ulja i sipajte paradajz sos. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a začinite po želji. Zatim u vatrostalnoj posudi poređajte ćufte, pa prelijte paradajz sosom. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)