NAPRAVITE ČUFTE OD BELOG ŠARANA U PARADAJZ SOSU Idealne za posnu slavu, dijetu, a preukusne
Napravite šarana na drugačiji način. Od belog šarana tj. tostolobika, oblikujte čufte. Zdrave, sočne, ne goje, a drže sitim.
Potrebno je
500 g tolstolobika - šarana (bez kostiju)
1 crni luk
200 g pirinča
50 g prezli
250 ml paradajz sosa
3 kašike brašna
Priprema
Očistite i izblendajte šarana, a onda izblendirajte i crni luk. Skuvajte pirinač, pa procedite i pomešajte sa šaranom i lukom. Dodajte i prezle. Začinite po želji. Potom sjedintie smesu od (šarana) i oblikujte ćufte. Ispržite ih u tiganju na malo ulja, a onda ih izvadite iz tiganja. U isti dodajte još malo ulja i sipajte paradajz sos. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a začinite po želji. Zatim u vatrostalnoj posudi poređajte ćufte, pa prelijte paradajz sosom. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)