NAPRAVITE ČUFTE OD BELOG ŠARANA U PARADAJZ SOSU Idealne za posnu slavu, dijetu, a preukusne

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite šarana na drugačiji način. Od belog šarana tj. tostolobika, oblikujte čufte. Zdrave, sočne, ne goje, a drže sitim.

ćufte od šarana
Shutterstock

Potrebno je

500 g tolstolobika - šarana (bez kostiju)
1 crni luk
200 g pirinča
50 g prezli
250 ml paradajz sosa
3 kašike brašna

Priprema

Očistite i izblendajte šarana, a onda izblendirajte i crni luk. Skuvajte pirinač, pa procedite i pomešajte sa šaranom i lukom. Dodajte i prezle. Začinite po želji. Potom sjedintie smesu od (šarana) i oblikujte ćufte. Ispržite ih u tiganju na malo ulja, a onda ih izvadite iz tiganja. U isti dodajte još malo ulja i sipajte paradajz sos. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa dodajte brašno i promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, a začinite po želji. Zatim u vatrostalnoj posudi poređajte ćufte, pa prelijte paradajz sosom. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Komentari (0)

Loading