KOMPLET LEPINJA PO KAFANSKOM RECEPTU Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog, za savršen doručak
Ne morate da idete u Užice ii na Zlatibor da biste jeli njihovu čuvenu lepinju. Napravite je kod kuće.
Potrebno je
1 lepinja
1 jaje
1 supena kašika starog kajmaka
5 supenih kašika pretopa (saft, moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja-možete ga naći u pečenjarama, pekarama)
Priprema
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom i dodajte malo pretopa. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je preostalim zagrejanim pretopom.
Možda vas zanima:
KOMPLET LEPINJA PONOS ZLATIBORA Spolja hrskava a iznutra sočna, jede se prstima
Prepuna sočnog nadeva, zbog nje svaka dijeta pada u vodu.
KOMPLET LEPINJA Doručak sa Zlatibora koji pomera granice dobrog ukusa
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)