KOMPLET LEPINJA PO KAFANSKOM RECEPTU Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog, za savršen doručak
Ne morate da idete u Užice ii na Zlatibor da biste jeli njihovu čuvenu lepinju. Napravite je kod kuće.
Potrebno je
1 lepinja
1 jaje
1 supena kašika starog kajmaka
5 supenih kašika pretopa (saft, moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja-možete ga naći u pečenjarama, pekarama)
Priprema
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom i dodajte malo pretopa. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je preostalim zagrejanim pretopom.
Možda vas zanima:
KOMPLET LEPINJA PONOS ZLATIBORA Spolja hrskava a iznutra sočna, jede se prstima
Prepuna sočnog nadeva, zbog nje svaka dijeta pada u vodu.
KOMPLET LEPINJA Doručak sa Zlatibora koji pomera granice dobrog ukusa
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
SLASNA UŽIČKA KOMPLET LEPINJA Napravi se lako, a pravi užitak za nepca
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)