KOMPLET LEPINJA PO KAFANSKOM RECEPTU Svaki zalogaj je sve bolji od prethodnog, za savršen doručak
Ne morate da idete u Užice ii na Zlatibor da biste jeli njihovu čuvenu lepinju. Napravite je kod kuće.
Potrebno je
1 lepinja
1 jaje
1 supena kašika starog kajmaka
5 supenih kašika pretopa (saft, moča od jagnjećeg i prasećeg pečenja-možete ga naći u pečenjarama, pekarama)
Priprema
Odsecite gornju trećinu lepinje. Donji deo premažite kajmakom i dodajte malo pretopa. Umutite jaje i prelijte ga preko kajmaka. Utisnite ga malo u lepinju. Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. Kad izvadite lepinju, prelijte je preostalim zagrejanim pretopom.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)