RIŽOTO PO RECEPTU GOCE TRŽAN Napravite ovaj gurmanski obrok, uživačete
Poznata pevačica Goca Tržan dala je recept za njen omiljeni rižoto. Uživajte u savršenom spoju pirinča, mesa i šampinjona.
Potrebno je
- šolja pirinča za rižoto
- 250 g bifteka
- 150 g šampinjona
- 15 g sušenih vrganja
- kocka za goveđu supu
- so, biber, majoran
- 100 g parmezana
- nekoliko kriški pančete
- 1 ljubičasti luk
- 300 ml crnog vina
- seckani peršun
Priprema
Biftek isecite na tračice, a šampinjone na četvrtine. Vrganje potopite u vodu. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, a zatim dodajte seckani biftek. Malo prodinstajte, a zatim dodajte i šampinjone, pa sve začinite. Promešajte, a onda sipajte pirinač, ostavite da se sve krtko propeče, pa dodajte vrganje i malo vode iz vrganja, pa vino. Ostavite da se sve lagano krčka uz dodavanje proključale vode. U međuvremenu propržite slaninicu. Pred kraj dodajte parmezan seckan na kockice i kockice putera i sve lepo promešajte. Rižoto servirajte na tanjir i dodajte slaninicu i listove peršuna.
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)