KROMPIRAČA S KOBASICAMA Ručak za celu porodicu, za samo 400 dinara
Napravite kvalitetan obrok, koji će vas dugo držati sitim. Kobasica daje poseban šmek.
Potrebno je
- 5 krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 300 g kobasica
- 150 g pirinča (1 šolja)
- 1 kašika suvog pirinča
- 1 kašika brašna
- 500 m l vode
- 500 ml ulja
Priprema
Očistite i isecite crni luk na tanke kriške. Rasporedite ga po dnu tepsije. Isto uradite i sa krompirom, pa jednu polovinu stavite preko luka. Preko krompira sipajte pirinač, a preko njega kobasice isečene na kolutove. Preko kobasica stavite ostatak krompira. Razmutite vodu i ulje, pa prelijte preko krompira u tepsiji. Sve treba da pliva, ali ne brinite, pirinač će upiti svu vodu. Prekrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta, skinite foliju pa zapecite još 15 minuta.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)