DOMAĆI KREKERI Hrskavi i preukusni, spremni za samo 30 minuta
Napravite svoje krekere umesto da ih kupujete. Zdraviji su a podjednako ukusni. Nije vam potrebno puno vremena a ni veštine. Samo dobre volje.

Potrebno je
- 250g brašna
- brašno da se umesi testo
- 1 kašišica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100ml ulja
- 100ml vode
PRIPREMA
Prvo uključite renu na 180 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo. Zatim testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga premesite. Okalgijom ga razvucite na debljinu od par mm. Po njemu pospite susam, pa pređite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom vadite krugove. U pleh podmazan uljem stavite testo pa ga premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Prijatno!
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)