DOMAĆI KREKERI Hrskavi i preukusni, spremni za samo 30 minuta

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Napravite svoje krekere umesto da ih kupujete. Zdraviji su a podjednako ukusni. Nije vam potrebno puno vremena a ni veštine. Samo dobre volje.

krekeri
Shutterstock

Potrebno je

  • 250g  brašna
  • brašno da se umesi testo
  • 1 kašišica soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100ml ulja
  • 100ml vode

 

PRIPREMA

Prvo uključite renu na 180 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo. Zatim testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga premesite. Okalgijom ga razvucite na debljinu od par mm. Po njemu pospite susam, pa pređite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom vadite krugove. U pleh podmazan uljem stavite testo pa ga premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading