DOMAĆI KREKERI Hrskavi i preukusni, spremni za samo 30 minuta
Napravite svoje krekere umesto da ih kupujete. Zdraviji su a podjednako ukusni. Nije vam potrebno puno vremena a ni veštine. Samo dobre volje.
Potrebno je
- 250g brašna
- brašno da se umesi testo
- 1 kašišica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100ml ulja
- 100ml vode
PRIPREMA
Prvo uključite renu na 180 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo. Zatim testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga premesite. Okalgijom ga razvucite na debljinu od par mm. Po njemu pospite susam, pa pređite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom vadite krugove. U pleh podmazan uljem stavite testo pa ga premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Prijatno!
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
Komentari (0)