DOMAĆI KREKERI Hrskavi i preukusni, spremni za samo 30 minuta
Napravite svoje krekere umesto da ih kupujete. Zdraviji su a podjednako ukusni. Nije vam potrebno puno vremena a ni veštine. Samo dobre volje.
Potrebno je
- 250g brašna
- brašno da se umesi testo
- 1 kašišica soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100ml ulja
- 100ml vode
PRIPREMA
Prvo uključite renu na 180 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo. Dodaje so, ulje i vodu, pa umesite glatko testo. Zatim testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i još malo ga premesite. Okalgijom ga razvucite na debljinu od par mm. Po njemu pospite susam, pa pređite lagano oklagijom, kako bi se susam zalepio. Časom vadite krugove. U pleh podmazan uljem stavite testo pa ga premažite jajetom. Pecite 20 minuta na 180 stepeni. Prijatno!
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
Komentari (0)