JAGNJETINA ISPOD SAČA Meso se lepi za prste, ovakvu do sada niste jeli
Napravite ovu preukusnu, mekanu kao duša, jagnjetinu. Uživajte u ovom specijalitetu od mesa.
Potrebno je:
- 1,5 kg jagnjetine
- 1 kg krompira
- 300 g crnog luka
- 1 lovorov list
- 1 grančica ruzmarina
- 2 crvene paprike babure
- 2-3 jabuke
- 300 ml ulja
- 500 ml belog vina
- suvi biljni začin
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema
Isecite jagnjetinu na komade srednje veličine pa je dobro začinite. Stavite je u posudu za sač. Jagnjetinu prelijte uljem. Zatim isecite krompir na pola ili na četvrtine pa isecite luk . Zatim papriku očistite od semena i isecite je na kolutove. Tome dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Oprane jabuke isečene na kolutove rasporedite oko mesa. Zatim sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Onda skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se svaka strana lepo zapekla. Pecite još pola sata. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)