JAGNJETINA ISPOD SAČA Meso se lepi za prste, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu preukusnu, mekanu kao duša, jagnjetinu. Uživajte u ovom specijalitetu od mesa.

jagnjetina ispod sača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kg jagnjetine
  • 1 kg krompira
  • 300 g crnog luka
  • 1 lovorov list
  • 1 grančica ruzmarina
  • 2 crvene paprike babure
  • 2-3 jabuke
  • 300 ml ulja
  • 500 ml belog vina
  •  suvi biljni začin
  •  so po ukusu
  • mleveni crni biber po ukusu

Priprema

Isecite jagnjetinu na komade srednje veličine pa je dobro začinite. Stavite je u posudu za sač. Jagnjetinu prelijte uljem. Zatim isecite krompir na pola ili na četvrtine pa isecite luk . Zatim papriku očistite od semena i isecite je  na kolutove. Tome dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Oprane jabuke isečene na kolutove rasporedite oko mesa. Zatim sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Onda skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se svaka strana lepo zapekla. Pecite još pola sata. Prijatno!

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading