JAGNJETINA ISPOD SAČA Meso se lepi za prste, ovakvu do sada niste jeli
Napravite ovu preukusnu, mekanu kao duša, jagnjetinu. Uživajte u ovom specijalitetu od mesa.
Potrebno je:
- 1,5 kg jagnjetine
- 1 kg krompira
- 300 g crnog luka
- 1 lovorov list
- 1 grančica ruzmarina
- 2 crvene paprike babure
- 2-3 jabuke
- 300 ml ulja
- 500 ml belog vina
- suvi biljni začin
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema
Isecite jagnjetinu na komade srednje veličine pa je dobro začinite. Stavite je u posudu za sač. Jagnjetinu prelijte uljem. Zatim isecite krompir na pola ili na četvrtine pa isecite luk . Zatim papriku očistite od semena i isecite je na kolutove. Tome dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Oprane jabuke isečene na kolutove rasporedite oko mesa. Zatim sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Onda skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se svaka strana lepo zapekla. Pecite još pola sata. Prijatno!
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)