JAGNJETINA ISPOD SAČA Meso se lepi za prste, ovakvu do sada niste jeli
Napravite ovu preukusnu, mekanu kao duša, jagnjetinu. Uživajte u ovom specijalitetu od mesa.
Potrebno je:
- 1,5 kg jagnjetine
- 1 kg krompira
- 300 g crnog luka
- 1 lovorov list
- 1 grančica ruzmarina
- 2 crvene paprike babure
- 2-3 jabuke
- 300 ml ulja
- 500 ml belog vina
- suvi biljni začin
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema
Isecite jagnjetinu na komade srednje veličine pa je dobro začinite. Stavite je u posudu za sač. Jagnjetinu prelijte uljem. Zatim isecite krompir na pola ili na četvrtine pa isecite luk . Zatim papriku očistite od semena i isecite je na kolutove. Tome dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Oprane jabuke isečene na kolutove rasporedite oko mesa. Zatim sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Onda skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se svaka strana lepo zapekla. Pecite još pola sata. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)