ŠKEMBIĆI U SAFTU Imamo originalni kafanski recept za ovaj delikates
Napravite škembiće u saftu. Sočno i pikantno, pravi je delikates. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je
- 1 kg junećih škembića
- 1 veza zeleni
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 5 glavica crnog luka
- 100 g slanine
- 50 ml soka od paradajza
- 1 puna kašika masti
- 4 kašike brašna
- pola glavice celera
- so
- biber u zrnu
- aleva paprika
Priprema
Operite i očistite škembiće, a potom ih stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve zajedno kuvajte četiti i po sata. Ohladite kuvane škembiće pa ih isecite na šire trake. Mast zagrejte u šerpi pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka i pržite dok se ne zastakli. Dodajte tome sitno seckanu slaninu pa brašno i sve neprestano mešajte. Potrebno je da se uprži i dobije braon boju. Onda dodajete preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Zatim sipate litar i po vode i ubacite škembiće. Kuvajte još 20 minuta. Prijatno !
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)