ŠKEMBIĆI U SAFTU Imamo originalni kafanski recept za ovaj delikates
Napravite škembiće u saftu. Sočno i pikantno, pravi je delikates. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog.
Potrebno je
- 1 kg junećih škembića
- 1 veza zeleni
- 4 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 5 glavica crnog luka
- 100 g slanine
- 50 ml soka od paradajza
- 1 puna kašika masti
- 4 kašike brašna
- pola glavice celera
- so
- biber u zrnu
- aleva paprika
Priprema
Operite i očistite škembiće, a potom ih stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve zajedno kuvajte četiti i po sata. Ohladite kuvane škembiće pa ih isecite na šire trake. Mast zagrejte u šerpi pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka i pržite dok se ne zastakli. Dodajte tome sitno seckanu slaninu pa brašno i sve neprestano mešajte. Potrebno je da se uprži i dobije braon boju. Onda dodajete preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Zatim sipate litar i po vode i ubacite škembiće. Kuvajte još 20 minuta. Prijatno !
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)