ŠKEMBIĆI U SAFTU Imamo originalni kafanski recept za ovaj delikates

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Napravite škembiće u saftu. Sočno i pikantno, pravi je delikates. Svaki zalogaj je bolji od prethodnog.

škembići u sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg junećih škembića
  • 1 veza zeleni
  • 4 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 5 glavica crnog luka
  • 100 g slanine
  • 50 ml soka od paradajza
  • 1 puna kašika masti
  • 4 kašike brašna
  • pola glavice celera
  • so
  • biber u zrnu
  • aleva paprika

Priprema

Operite i očistite škembiće, a potom ih  stavite u lonac i nalijte vodom. Dodajte seckanu zelen i celer, glavicu crnog luka i dva čena belog luka, jedan lovorov list i biber u zrnu. Sve zajedno kuvajte četiti i po sata. Ohladite kuvane škembiće pa ih isecite na šire trake. Mast zagrejte u šerpi pa dodajte sitno seckane četiri glavice crnog luka i pržite dok se ne zastakli. Dodajte tome sitno seckanu slaninu pa brašno i sve neprestano mešajte. Potrebno je da se uprži i dobije braon boju. Onda dodajete preostali sitno seckani beli luk, slatku mlevenu papriku i sok od paradajza. Zatim sipate litar i po vode i ubacite škembiće. Kuvajte još 20 minuta. Prijatno !

Komentari (0)

Loading