MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA Savršen spoj neodoljivih mirisa i ukusa

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite musaku od plavog patlidžana, još je bolja od one klasične. Savršeno zapečeni spoj mesa i patlidžana obećava fenomenalan ručak.

musaka od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • origano ili neki drugi začin
  • 5 jaja
  • 2 dl mleka
  • ulje
  • 50 g punomasnog sira
  • 1 veća šargarepa

Priprema

Prvo isecite patlidžan na tanke kolutove pa ih poređajte u pleh u kome ćete da ređate musaku.Zapecite patlidžane jedno 15 minuta na 200 stepeni . Patlidžan je spreman kada omekša i pusti višak vlage. Zagrejte ulje u tiganju pa propržite iseckan luk i narendanu šargarepu. Zatim nastavite prženje još par minuta. Nakon toga dodajte so i biber, a zatim nastavite mešanje dok meso ne postane rumeno i ne bude rastresito. Na kraju prženja dodajte origano i belo luk, pa nastavite da pržite još nekoliko minuta.Ređajte sastojke u vatrostalnu posudu, odnosno stavite red prepečenog patlidžana, a zatim preko njega fil sa mlevenim mesom, a zatim opet red patlidžana. Potom umutite jaja i dodajte mleko u smesu, nastavite da mešate i dobijenom smesom prelijte musaku. Dodajte i sir po želji. Sve ovo pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. 

Komentari (0)

Loading