MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA Savršen spoj neodoljivih mirisa i ukusa
Napravite musaku od plavog patlidžana, još je bolja od one klasične. Savršeno zapečeni spoj mesa i patlidžana obećava fenomenalan ručak.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- origano ili neki drugi začin
- 5 jaja
- 2 dl mleka
- ulje
- 50 g punomasnog sira
- 1 veća šargarepa
Priprema
Prvo isecite patlidžan na tanke kolutove pa ih poređajte u pleh u kome ćete da ređate musaku.Zapecite patlidžane jedno 15 minuta na 200 stepeni . Patlidžan je spreman kada omekša i pusti višak vlage. Zagrejte ulje u tiganju pa propržite iseckan luk i narendanu šargarepu. Zatim nastavite prženje još par minuta. Nakon toga dodajte so i biber, a zatim nastavite mešanje dok meso ne postane rumeno i ne bude rastresito. Na kraju prženja dodajte origano i belo luk, pa nastavite da pržite još nekoliko minuta.Ređajte sastojke u vatrostalnu posudu, odnosno stavite red prepečenog patlidžana, a zatim preko njega fil sa mlevenim mesom, a zatim opet red patlidžana. Potom umutite jaja i dodajte mleko u smesu, nastavite da mešate i dobijenom smesom prelijte musaku. Dodajte i sir po želji. Sve ovo pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
PASTIRSKA PITA SA KARFIOLOM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i ukusa i komšije dolaze nepozvane
Kremasta i zasitna, a zdravija od one klasične.
POSNA SARMA KRALJICA ZIMSKE TRPEZE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Komentari (0)