MUSAKA OD PLAVOG PATLIDŽANA Savršen spoj neodoljivih mirisa i ukusa
Napravite musaku od plavog patlidžana, još je bolja od one klasične. Savršeno zapečeni spoj mesa i patlidžana obećava fenomenalan ručak.
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- origano ili neki drugi začin
- 5 jaja
- 2 dl mleka
- ulje
- 50 g punomasnog sira
- 1 veća šargarepa
Priprema
Prvo isecite patlidžan na tanke kolutove pa ih poređajte u pleh u kome ćete da ređate musaku.Zapecite patlidžane jedno 15 minuta na 200 stepeni . Patlidžan je spreman kada omekša i pusti višak vlage. Zagrejte ulje u tiganju pa propržite iseckan luk i narendanu šargarepu. Zatim nastavite prženje još par minuta. Nakon toga dodajte so i biber, a zatim nastavite mešanje dok meso ne postane rumeno i ne bude rastresito. Na kraju prženja dodajte origano i belo luk, pa nastavite da pržite još nekoliko minuta.Ređajte sastojke u vatrostalnu posudu, odnosno stavite red prepečenog patlidžana, a zatim preko njega fil sa mlevenim mesom, a zatim opet red patlidžana. Potom umutite jaja i dodajte mleko u smesu, nastavite da mešate i dobijenom smesom prelijte musaku. Dodajte i sir po želji. Sve ovo pecite oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)