POSNA SARMA SA TUNJEVINOM I PEČURKAMA Osvaja na prvi zalogaj
Napravite sarmu na drugačiji način. Umesto mlevenog mesa ubacite tunjevinu i pečurke. Biće fenomenalnog ukusa i posna.
Potrebno je
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- 100 g pečuraka
- 400 g tunjevine
- kiseli kupus
Za preliv
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 čena belog luka
- voda
Priprema
Sitno iseckajte praziluk i crni luk pa propržite na ulju. Prženom luku dodajte seckanu šargarepu i pečurke. Posolite. Onda dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Zatim začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte dobro. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Zatim ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKA SARMA PRSTE DA POLIŽEŠ Mnogima omiljeno jelo spremite na POSEBAN način
Ovakav recept još niste pročitali.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Posna sarma probudiće sva vaša čula
Ukus je neprikosnoven!
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)