POSNA SARMA SA TUNJEVINOM I PEČURKAMA Osvaja na prvi zalogaj
Napravite sarmu na drugačiji način. Umesto mlevenog mesa ubacite tunjevinu i pečurke. Biće fenomenalnog ukusa i posna.

Potrebno je
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- 100 g pečuraka
- 400 g tunjevine
- kiseli kupus
Za preliv
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 čena belog luka
- voda
Priprema
Sitno iseckajte praziluk i crni luk pa propržite na ulju. Prženom luku dodajte seckanu šargarepu i pečurke. Posolite. Onda dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Zatim začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte dobro. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Zatim ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)