BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.

burek
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje gotovih kora za pitu
  • 400 g šampinjona
  • 2-3 glavice crnog luka
  • ulje
  • mešavina začina, so, biber, aleva paprika

Priprema

Propržite šampinjone i luk na ulju, pa začinite. Pomešajte ulje sa vodom u odnosu 1:1. Ređajte u okrugli pleh, jednu po jednu koru. Svaku koru poprskajte mešavinom ulja i vode, a na svaku treću stavljajte po malo fila od šampinjona. Poslednju koru ostavite praznu. Pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada burek porumeni sa gornje strane, pomoću većeg tanjira izvrnite burek na drugu stranu kako bi se još malo dopekao i s donje strane. Prohlađen burek sa šampinjonima secite na četvrtine i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading