BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- pakovanje gotovih kora za pitu
- 400 g šampinjona
- 2-3 glavice crnog luka
- ulje
- mešavina začina, so, biber, aleva paprika
Priprema
Propržite šampinjone i luk na ulju, pa začinite. Pomešajte ulje sa vodom u odnosu 1:1. Ređajte u okrugli pleh, jednu po jednu koru. Svaku koru poprskajte mešavinom ulja i vode, a na svaku treću stavljajte po malo fila od šampinjona. Poslednju koru ostavite praznu. Pecite 35-40 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada burek porumeni sa gornje strane, pomoću većeg tanjira izvrnite burek na drugu stranu kako bi se još malo dopekao i s donje strane. Prohlađen burek sa šampinjonima secite na četvrtine i služite.
Možda vas zanima:
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)