POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas sitim, a preukusne su
Napravite konkretan posan obrok za celu porodicu. Držaće vas sitim, a nimalo ne zaostaju po ukusu, za onim klasičnim.
Sastojci:
- 1 veza mladog luka
- 200 g pirinča
- 1 manji krompir
- 2 srednje šargarepe
- ulje, biber, so
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- paprike sveže ili smrznute
- 1 paradajz za zatvaranje paprike ili 1 krompir
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
Priprema
Iseckajte sitno luk, šargarepu i krompir. Dobro operite pirinač. Propržite na ulju luk i šargarepu, pa u to dodajte pirinač i krompir. Zatim dodajte so, biber i beli luk, mlevenu papriku, seckan peršunov list po želji. Sve dobro izmešatjte pa punite paprike. Onda poklopite paprike listovima krompira ili paradajza. Ređajte u podmazan pleh. Sipajte kuvan paradajz i premažite uljem paprike. Pecite paprike pokrivene folijom bar pola sata, na 250 stepeni, pa otkrijte da se zapeku.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Recept teta Mire valja zapisati, pravićete i kada nije post
Sočne i mekane, a držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)