POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas sitim, a preukusne su

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Napravite konkretan posan obrok za celu porodicu. Držaće vas sitim, a nimalo ne zaostaju po ukusu, za onim klasičnim.

posne punjene paprike
Shutterstock

Sastojci:

  • 1 veza mladog luka
  • 200 g pirinča
  • 1 manji krompir
  • 2 srednje šargarepe
  • ulje, biber, so
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • paprike sveže ili smrznute
  • 1 paradajz za zatvaranje paprike ili 1 krompir
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode

Priprema

Iseckajte sitno luk, šargarepu i krompir. Dobro operite pirinač. Propržite na ulju luk i šargarepu, pa u to dodajte pirinač i krompir. Zatim dodajte so, biber i beli luk, mlevenu papriku, seckan peršunov list po želji. Sve dobro izmešatjte pa punite paprike. Onda poklopite paprike listovima krompira ili paradajza. Ređajte u podmazan pleh. Sipajte kuvan paradajz i premažite uljem paprike. Pecite paprike pokrivene folijom bar pola sata, na 250 stepeni, pa otkrijte da se zapeku.

Komentari (0)

Loading