POSNE PUNJENE PAPRIKE Držaće vas sitim, a preukusne su
Napravite konkretan posan obrok za celu porodicu. Držaće vas sitim, a nimalo ne zaostaju po ukusu, za onim klasičnim.
Sastojci:
- 1 veza mladog luka
- 200 g pirinča
- 1 manji krompir
- 2 srednje šargarepe
- ulje, biber, so
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- paprike sveže ili smrznute
- 1 paradajz za zatvaranje paprike ili 1 krompir
- 200 ml kuvanog paradajza
- 100 ml vode
Priprema
Iseckajte sitno luk, šargarepu i krompir. Dobro operite pirinač. Propržite na ulju luk i šargarepu, pa u to dodajte pirinač i krompir. Zatim dodajte so, biber i beli luk, mlevenu papriku, seckan peršunov list po želji. Sve dobro izmešatjte pa punite paprike. Onda poklopite paprike listovima krompira ili paradajza. Ređajte u podmazan pleh. Sipajte kuvan paradajz i premažite uljem paprike. Pecite paprike pokrivene folijom bar pola sata, na 250 stepeni, pa otkrijte da se zapeku.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Komentari (0)