PUNJENE ŠARENE PAPRIKE SA PASULJEM Slasne, a posne

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite posne punjene paprike na drugačiji način. Napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom. Ovaj konkretan obrok dugo će vas držati sitim.

paprike punjene pasuljem
Shutterstock

Potrebno je

  • 200 g pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 5 svežih paprika

Priprema

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.

Komentari (0)

Loading