PUNJENE ŠARENE PAPRIKE SA PASULJEM Slasne, a posne
Napravite posne punjene paprike na drugačiji način. Napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom. Ovaj konkretan obrok dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 200 g pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 5 svežih paprika
Priprema
Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći). Promenite vodu i pasulj kuvajte sve dok zrna ne omekšaju. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanim uljem, dodajte malo mlevene paprike i sitno naseckanog belog luka. Možete ih služiti i tople i hladne.
Možda vas zanima:
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE Gotove za 45 minuta, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Recept teta Mire valja zapisati, pravićete i kada nije post
Sočne i mekane, a držaće vas dugo sitim.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusne i sočne, zaboravićete da nedostaje meso
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)