FRANCUSKA GOVEĐA SUPA OD LUKA Drugačija, slasna i neodoljiva
Ova supa popularnost je stekla kao jeftin i ukusan obrok za radnike i siromašne, u francuskim restoranima i bistroima, 18. veka. U današnje vreme, smatra se jelom koje se služi po prestižnim restoranima. Pravi se od luka, bageta, gaude, i izuzetno je aromatična.
Potrebno je
- 1 kg crnog luka (može i crvenog, po želji)
- 2 kašike putera
- 4 parčeta baget hleba
- 100 g gaude
- so, biber
- malo rendanog muskantnog oraščića
- 1 l goveđe supe
Priprema
Iseite luk na tanke kolutiće. Zagrejte puter i dobro izdinstajte luk. Nalijte supom, prokuvajte, smanjite vatru i krčkajte poklopljeno oko 15 minuta. U međuvremenu prepecite parčiće bageta. Posolite supu i pobiberite je po ukusu. Dodajte muskantni oraščić i sipajte je u vatrostalne posudice. U svaku činiju stavite po parče prepečenog bageta i odozgo bogato pospite sirom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 225 stepeni, tako da se sir istopi.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)