FRANCUSKA GOVEĐA SUPA OD LUKA Drugačija, slasna i neodoljiva
Ova supa popularnost je stekla kao jeftin i ukusan obrok za radnike i siromašne, u francuskim restoranima i bistroima, 18. veka. U današnje vreme, smatra se jelom koje se služi po prestižnim restoranima. Pravi se od luka, bageta, gaude, i izuzetno je aromatična.
Potrebno je
- 1 kg crnog luka (može i crvenog, po želji)
- 2 kašike putera
- 4 parčeta baget hleba
- 100 g gaude
- so, biber
- malo rendanog muskantnog oraščića
- 1 l goveđe supe
Priprema
Iseite luk na tanke kolutiće. Zagrejte puter i dobro izdinstajte luk. Nalijte supom, prokuvajte, smanjite vatru i krčkajte poklopljeno oko 15 minuta. U međuvremenu prepecite parčiće bageta. Posolite supu i pobiberite je po ukusu. Dodajte muskantni oraščić i sipajte je u vatrostalne posudice. U svaku činiju stavite po parče prepečenog bageta i odozgo bogato pospite sirom. Zapecite u rerni zagrejanoj na 225 stepeni, tako da se sir istopi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)