PUNJENI PARADAJZ SA BOGATIM FILOM Zapečen u rerni, a posan

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovaj fenomenalni ručak sa bogatim filom od pirinča i šargarepe. Gotov je za pola sata, a ukus je prste da poližete.

punjeni paradajz
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 paradajza
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šolja pirinča
  • vlašac
  • so, biber

Priprema

Operite paradajz pa mu isecite gornje delove, izdubite ga i posolite . Nemojte da bacate unutrašnjost paradajza. Onda sipajte malo ulja u šerpu, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Zatim omekšalom povrću dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Prelijte vodom povrće pa dodajte so, biber i začine po ukusu. Kuvajte 20 minuta.  U uljem podmazan pleh ređajte paradajz pa ga punite pirinčem. Vratite mu "kapicu". Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju ga pospite seckanim vlašcem i servirajte.

Komentari (0)

Loading