PUNJENI PARADAJZ SA BOGATIM FILOM Zapečen u rerni, a posan
Napravite ovaj fenomenalni ručak sa bogatim filom od pirinča i šargarepe. Gotov je za pola sata, a ukus je prste da poližete.
Potrebno je
- 6 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja pirinča
- vlašac
- so, biber
Priprema
Operite paradajz pa mu isecite gornje delove, izdubite ga i posolite . Nemojte da bacate unutrašnjost paradajza. Onda sipajte malo ulja u šerpu, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Zatim omekšalom povrću dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Prelijte vodom povrće pa dodajte so, biber i začine po ukusu. Kuvajte 20 minuta. U uljem podmazan pleh ređajte paradajz pa ga punite pirinčem. Vratite mu "kapicu". Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju ga pospite seckanim vlašcem i servirajte.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)