PUNJENI PARADAJZ SA BOGATIM FILOM Zapečen u rerni, a posan
Napravite ovaj fenomenalni ručak sa bogatim filom od pirinča i šargarepe. Gotov je za pola sata, a ukus je prste da poližete.
Potrebno je
- 6 paradajza
- 1 šargarepa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šolja pirinča
- vlašac
- so, biber
Priprema
Operite paradajz pa mu isecite gornje delove, izdubite ga i posolite . Nemojte da bacate unutrašnjost paradajza. Onda sipajte malo ulja u šerpu, a kada se zagreje, dodajte iseckani crni i beli luk, pa dinstajte dok ne zastakli. Zatim omekšalom povrću dodajte pirinač, unutrašnjost paradajza i šargarepu izrendanu na krupno rende. Prelijte vodom povrće pa dodajte so, biber i začine po ukusu. Kuvajte 20 minuta. U uljem podmazan pleh ređajte paradajz pa ga punite pirinčem. Vratite mu "kapicu". Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju ga pospite seckanim vlašcem i servirajte.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)