PUNJENI PATLIDŽAN Slasan, pikantan i posan

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršen ručak za posne dane, lagan a držaće vas sitim. Punjeni patlidžan sa šampinjonima, lukom i paradajzom.

punjeni patlidžan
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 veća patlidžana
  • 400 g šampinjona
  • glavica crnog luka
  • 16 čeri paradajza
  • peršun
  • so
  • biber
  • začinska paprika

Priprema

Patlidžane operite i prepolovite. Napravite zareze na beloj površini svake polovine, posolite i ostavite da kratko odstoje. Potom ih ocedite i izdubite do kore. Sitno iseckajte luk, pa ga propržite na vrelom ulju. Zatim dodajte meso od patlidžana, posolite, pobiberite i nastavite s dinstanjem. Ubacite iseckane pečurke i peršun, pa još malo prodinstajte. Umešajte i kašičicu začinske paprike, pa skinite s vatre kad pečurke omekšaju, te smesom napunite kore patlidžana. Po vrhu rasporedite po četiri čeri paradajza i stavite u podmazanu vatrostalnu činiju. Pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Služite dok je toplo uz prilog po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading