OBLANDA SA TUNJEVINOM Posni čarobni zalogajčići, savršeni za slavu
Napravite oblande na drugačiji način. Oblande sa tunjevinom odličan su izbor za svečanu i slavku trpezu. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, i ovi ukusni zalogajčići su spremni.
Potrebno je:
- 100 g margarina
- 1 pašteta od tunjevine
- 2-3 kašike ajvara
- 1 list oblande
Priprema
Penasto umutite margarin, pa mu dodajte paštetu od tune i ajvar. Onda sve zajedno mutite, dok masa ne postane kompaktna. Ostavite oblandu da omekša. Zatim je premažite pripremljenim filom pa je pažljivo uviijte u rolat. Stavite oblandu u frižider preko noći. Secite je na parčiće i služite. Prijatno !
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
Komentari (0)