TIKVICE PUNJENE PIRINČEM Nećete da osetite da nedostaje meso, posne, jeftine i slasne
Napravite posne punjene tikvice, držaće vas sitim a izuzetne su. Začini im daju poseban šmek, nećete ni primetiti da nedostaje meso.
Potrebno je
- 3 tikvice
- 3 mala crna luka
- 1 šargarepa
- 50 g pirinča
- 3 paradajza
Priprema
Isecite tikvice na pola, pa ih izdubite. Onda ih kratko blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. U nauljenu tepsiju poređajte tikvice. Zasebno izrendajte luk i šargarepu, pa propržite u tiganju dok ne omekša. Onda im dodajte iseckanu sredinu tikvice i pirinač, pa začinite po želji. Sve dobro promešajte. Zatim poklopite i dinstajte 10 ak minuta. Dodajte rendani paradajz pa napunite tikvice dobijenom smesom i zatvorite paradajzom isečenim na kolutove. Tikvice pecite oko 40 minuta u rerni na 180 stepeni. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)