POHOVANI KARFIOL Posan, lagan i neodoljiv obrok, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Slasan, zdrav ručak koji je pritom posan. Nije vam potrebno puno vremena i truda, i uspeće i potpunim početnicima.

pohovani karfiol
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica mladog karfiola
  • 40-50 grama prezli
  • ulje
  • 200 grama brašna
  • so
  • suvi začin
  • 1/4 kesice praška za pecivo
  • 1/4 l kisele vode

Priprema

Glavicu karfiola obarite sa malo suvog začina. Onda u brašno dodajte suvi začin, so, prašak za pecivo, kiselu vodu. Od toga napravite smesu kao za palačinke. Zatim sipajte dosta ulja u šerpu, pa u njega spuštajte cvetove barenog karfiola, prethodno umočenog u prezle.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading