POSNA MIMOZA SALATA Predjelo koje obavezno krasi slavsku trpezu
Napravite savršenu salatu za slavsku trpezu, čuvenu mimozu. S obzirom da je period posnih slava, donosimo vam recept za njenu posnu verziju, koja nimalo ne zaostaje za onom mrsnom.
Potrebno je
- 300 g posnog majoneza
- 4 kuvana krompira
- šolja seckanog praziluka
- 3 kuvane šargarepe
- čen belog luka
- 2 konzerve tunjevine
- 150 g biljnog kačkavalja
Priprema
Krompir iseckajte na kockice, pomešajte s prazilukom, začinite uljem, sirćetom, biberom i solju i promešajte. Narendanu šargarepu i usitnjen beli luk začinite uljem i solju. U kalupu za torte ređajte naizmenično sastojke, a između slojeva premazujte posnim majonezom.
Možda vas zanima:
POSNA MIMOZA SALATA Očaravajuća i slasna, a ni malo ne zaostaje za originalom
Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanost.
POSNA MIMOZA SALATA Ukusom savršeno parira originalu, a svi je vole
Kremasta i slasna, i dupla mera je malo.
MIMOZA SALATA NIKADA NE DOSADI Pravi se maltene sama, a razvaljuje ukusom
Kremasta i slasna, nema ko je ne voli.
LAŽNA MIMOZA SALATA SE SMAŽE U TRENU Još ukusnija od originala, a bićete siti ceo dan
Pravi se brzo i lako, a savršena za slavu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)