POSNA PAPULA NA STARINSKI NAČIN Zagrejaće vas u ovim hladnim danima
Papula, starinsko jelo, omiljeno Voždu Karađorđu, može da se napravi i kao mrsno i kao posno. Donosimo vam recept za posnu verziju, neodoljivog ukusa.
Potrebno je
- 500 g belog pasulja tetovca
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 dl ulja
- sitna crvena paprika
- biber
- so
Priprema
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite s kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvala i izmiksirajte, kako biste dobili finu i glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksiran pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.
Možda vas zanima:
PAPULA JE VOŽDU KARAĐORĐU BILA OMILJENA Može da bude i posna i mrsna, a nema ko će ostati na jednom tanjiru
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.
KARAĐORĐEVA PAPULA Starinsko jelo po starom receptu, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočno jelo može da bude posno i mrsno, a pogodno je i za slavsku trpezu.
PAPULA KOJU JE OBOŽAVAO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posna i mrsna, a ukusa koji se pamti
Fenomanalno jelo držaće vas dugo sitim.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)