POSNA PAPULA NA STARINSKI NAČIN Zagrejaće vas u ovim hladnim danima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Papula, starinsko jelo, omiljeno Voždu Karađorđu, može da se napravi i kao mrsno i kao posno. Donosimo vam recept za posnu verziju, neodoljivog ukusa.

papula
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja tetovca
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 dl ulja
  • sitna crvena paprika
  • biber
  • so

Priprema

Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite s kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvala i izmiksirajte, kako biste dobili finu i glatku masu. Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksiran pasulj. Ukoliko ne volite beli luk, možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading