POSNA CARSKA PITA Još bolja od njene mrsne verzije, prste da poližete
Napravite ovu preukusnu pitu za slavsku trpezu. Lepog izgleda, mekana i sočna, biće pravi ukras na vašem stolu.
Potrebno je
- 150 g biljnog sira
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 crvena kisela paprika
- 3-4 kisela krastavca
- 1 paprika
- 100 g zelenih maslina
- 100 ml kisele vode
Priprema
Pomešajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte ulje i kiselu vodu, sjedinite pa dodajte rendani sir, sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Sve dobro promešajte pa prespite u margarinom obloženu tepsiju. Na kraju pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)