NEODOLJIVA KREM SUPA OD PEČURAKA Savršena za ove hladne zimske dane
Pečurke zamenjuju meso, tako da će odgovarati vegetarijancima i onima koji ne konzumiraju meso. Zagrejaće vam dušu i telo, dijetalna je i lagana.
Potrebno je
- 300 g svežih šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 mala šargarepa
- 1 čaša mleka
- 1,5 dl pavlake za kuvanje
- so
- biber
- mešavina začina
Priprema
Sitno seckan luk prodinstajte na malo ulja, pa dodajte šampinjone narezane na listiće (2 šampinjona ostavite). Kada šampinjoni omekšaju, propasirajte ih štapnim mikserom. Vratite na šporet, dodajte sitno seckane dva šampinjona, na sitne kockice seckanu šargarepu, mešavinu začina, so, biber, pa prelijte vodom. Kada šargarepa omekša dodajte mleko i pavlaku, kratko prokuvajte, pa poslužite.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)