NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ Po starinskom receptu, uspeće svima

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Donosimo vam sjajan recept za čorbasti pasulj. Držaće vas dugo sitim, idelean za ove hladne zimske dane.

pasulj
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 400 - 500 g pasulja
  • so, biber i mlevena paprika
  • suva rebarca i malo suve slanine
  • 1 kašika masti
  • 1 kašika brašna

Priprema

Pasulj potopite veče pre pravljenja u vodi. Sutradan izdinstajte na masti beli luk, šargarepu i pola glavice crnog luka. Tome dodajte pasulj prethodno potopljen u vodi. Dodajte suva rebarca i iseckanu slaninicu. Začinite po ukusu. Sipajte vodu u lonac sa pasuljem pa ostavite sve da se krčka oko sat i po vremena. Zapršku pravite od kašike brašna, malo mlevene paprike i polovine crnog luka (pre toga je propržite). Na kraju, dodajte zapršku u pasulj, pa ostavite da se krčka još nekoliko minuta.

Komentari (0)

Loading