NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ Po starinskom receptu, uspeće svima
Donosimo vam sjajan recept za čorbasti pasulj. Držaće vas dugo sitim, idelean za ove hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 400 - 500 g pasulja
- so, biber i mlevena paprika
- suva rebarca i malo suve slanine
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna
Priprema
Pasulj potopite veče pre pravljenja u vodi. Sutradan izdinstajte na masti beli luk, šargarepu i pola glavice crnog luka. Tome dodajte pasulj prethodno potopljen u vodi. Dodajte suva rebarca i iseckanu slaninicu. Začinite po ukusu. Sipajte vodu u lonac sa pasuljem pa ostavite sve da se krčka oko sat i po vremena. Zapršku pravite od kašike brašna, malo mlevene paprike i polovine crnog luka (pre toga je propržite). Na kraju, dodajte zapršku u pasulj, pa ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)