NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ Po starinskom receptu, uspeće svima
Donosimo vam sjajan recept za čorbasti pasulj. Držaće vas dugo sitim, idelean za ove hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 400 - 500 g pasulja
- so, biber i mlevena paprika
- suva rebarca i malo suve slanine
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna
Priprema
Pasulj potopite veče pre pravljenja u vodi. Sutradan izdinstajte na masti beli luk, šargarepu i pola glavice crnog luka. Tome dodajte pasulj prethodno potopljen u vodi. Dodajte suva rebarca i iseckanu slaninicu. Začinite po ukusu. Sipajte vodu u lonac sa pasuljem pa ostavite sve da se krčka oko sat i po vremena. Zapršku pravite od kašike brašna, malo mlevene paprike i polovine crnog luka (pre toga je propržite). Na kraju, dodajte zapršku u pasulj, pa ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)