NAJBOLJI ČORBASTI PASULJ Po starinskom receptu, uspeće svima
Donosimo vam sjajan recept za čorbasti pasulj. Držaće vas dugo sitim, idelean za ove hladne zimske dane.
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 400 - 500 g pasulja
- so, biber i mlevena paprika
- suva rebarca i malo suve slanine
- 1 kašika masti
- 1 kašika brašna
Priprema
Pasulj potopite veče pre pravljenja u vodi. Sutradan izdinstajte na masti beli luk, šargarepu i pola glavice crnog luka. Tome dodajte pasulj prethodno potopljen u vodi. Dodajte suva rebarca i iseckanu slaninicu. Začinite po ukusu. Sipajte vodu u lonac sa pasuljem pa ostavite sve da se krčka oko sat i po vremena. Zapršku pravite od kašike brašna, malo mlevene paprike i polovine crnog luka (pre toga je propržite). Na kraju, dodajte zapršku u pasulj, pa ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)