BEČKA ŠNICLA Po starom kafanskom receptu, slasna i sočna
Ako volite Bečku šniclu iz kafane, zašto ne biste pokušali sami da je napravite kod kuće? Donosimo vam stari kafanski recept po kome će provereno uspeti svima.
Potrebno je
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašika ulja
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 100g prezle
- 1 kašika griza
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema
Prvo tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Onda dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu. Prijatno !
Možda vas zanima:
BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
NAJBOLJA BEČKA ŠNICLA Ispoštujte ova pravila, tako prave kafanski majstori
Za originalnu šniclu poslušajte sledeća uputstva: koristite meso od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, nemojte da premutite jaja.
BEČKA ŠNICLA Otkrivamo tajne kafanskih majstora, slasna i hrskava
Da bi bečka šnicla bila kao originalna, postoje pravila koja trebate da ispoštujete. Potrebno je da meso bude od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.
BEČKA ŠNICLA KOJA SE TOPI U USTIMA Napravite specijalitet kao pravi Bečlija
Znamo da će vam se dopasti.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)