BEČKA ŠNICLA Po starom kafanskom receptu, slasna i sočna

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite Bečku šniclu iz kafane, zašto ne biste pokušali sami da je napravite kod kuće? Donosimo vam stari kafanski recept po kome će provereno uspeti svima.

bečka šnicla
unsplash.com

Potrebno je

  • 4 velike teleće šnicle 
  • 6 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 100g prezle 
  • 1 kašika griza
  • 4 kriške limuna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema

Prvo tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Onda dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu. Prijatno !

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading