BEČKA ŠNICLA Po starom kafanskom receptu, slasna i sočna
Ako volite Bečku šniclu iz kafane, zašto ne biste pokušali sami da je napravite kod kuće? Donosimo vam stari kafanski recept po kome će provereno uspeti svima.
Potrebno je
- 4 velike teleće šnicle
- 6 kašika ulja
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
- 100g prezle
- 1 kašika griza
- 4 kriške limuna
- 1/2 veze peršuna
Priprema
Prvo tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Onda dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu. Prijatno !
Možda vas zanima:
TRIKOVI ZA NAJSOČNIJU BEČKU ŠNICLU Biće hrskava spolja i mekana iznutra
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u svakom zalogaju.
BEČKA ŠNICLA PO ORIGINALNOM AUSTRIJSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, a caka je u ovoj vrsti mesa
Za originalnu bečku šniclu koristi se mekana teletina.
TAJNA SAVRŠENE BEČKE ŠNICLE Ovo će dati poseban šmek, a evo kako je prave u vrhunskim restoranima
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara i uživajte u fenomenalnom obroku.
BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)