POSNA SALATA IZ SLOJEVA Po ruskom receptu, neverovatno ukusna i slasna
Napravite ovu slasnu salatu za slavsku trpezu i bićete oduševljeni. Dekorativno veoma zanimljiva, iz slojeva, a svaki zalogaj je sve bolji. Pritom je posna.
Potrebno je
- 1-2 cvekle
- 2 krompira
- 2-3 crna luka
- 300-400 g pečuraka
- 3-4 kiselih krastvaca
- posni majonez
- 1 mladi luk
Priprema:
Prvo skuvajte krompir i cveklu, pa oljuštite i ostavite da se ohladi. Potom sve izrendajte. onda isecite pečurke, propržite, izvadite iz tiganja i propržite seckani crni luk. zatim isecite kisele krastavce i ređajte salatu. Stavite obruč na tacnu, pa prvo naređajte krompir, pa majonez, pa crni luk, pa majonez, pa krastavce, opet premažite majonez, pa cvekla, majonez. Završite pečurkama. Dekorišite majonezom i seckanim mladim lukom. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA SALATA SA PASULJEM Slasna i sočna, prste da poližete
Gotova očas posla, a super ide uz razna jela.
SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNA SALATA SA MAKARONAMA Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj
Fenomenalna i slasna, pravićete stalno.
POSNA KROMPIR SALATA Bez nje ne može da prođe slavska trpeza, aromatična i pikantna
Napravite posnu krompir salatu, biće odličan prilog na slavskoj trpezi. Ukusna i začinjena, slagaće se uz sva jela.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)