SLANA ŠTRUDLA Sa šunkom i sirom, sočna i slasna, prste da poližete
Ako volite štrudlu sa makom i orasima, ovu slanu ćete obožavati. Sa bogatim nadevom od šunke i sira, osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
Za testo
- 2 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 5 šolja brašna
- malo više od pola šolje ulja
- 1 kesica kvasca
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 500 gr šunke isečene na listiće
- 300 gr mocarela sira
- malo origana
- jedno žumance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte kvasac i kašiku šećera zagrejanom mleku, pa pustite da kvasac nadođe. Onda dodajte so, ulje i brašno pa zamesite testo i ostavite da udvostruči zapreminu. Zatim testo podelite na 3 lopte pa rasklagijajte svaku i punite je nadevom od šunke i sira. Pospite malo origana pa zamotajte štrudlu od testa i premažite žumancem. Podmažite pleh pa štrudle pospite susamom i ređajte u njega. Pecite štrudle oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i služite. Prijatno !
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)