SLANA ŠTRUDLA Sa šunkom i sirom, sočna i slasna, prste da poližete
Ako volite štrudlu sa makom i orasima, ovu slanu ćete obožavati. Sa bogatim nadevom od šunke i sira, osvaja svakim zalogajem.
Potrebno je
Za testo
- 2 šolje mleka
- 1 kašika šećera
- 5 šolja brašna
- malo više od pola šolje ulja
- 1 kesica kvasca
- 1 kašičica soli
Za nadev
- 500 gr šunke isečene na listiće
- 300 gr mocarela sira
- malo origana
- jedno žumance za premazivanje
- susam za posipanje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte kvasac i kašiku šećera zagrejanom mleku, pa pustite da kvasac nadođe. Onda dodajte so, ulje i brašno pa zamesite testo i ostavite da udvostruči zapreminu. Zatim testo podelite na 3 lopte pa rasklagijajte svaku i punite je nadevom od šunke i sira. Pospite malo origana pa zamotajte štrudlu od testa i premažite žumancem. Podmažite pleh pa štrudle pospite susamom i ređajte u njega. Pecite štrudle oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i služite. Prijatno !
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)