SLANA ŠTRUDLA Sa šunkom i sirom, sočna i slasna, prste da poližete

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite štrudlu sa makom i orasima, ovu slanu ćete obožavati. Sa bogatim nadevom od šunke i sira, osvaja svakim zalogajem.

slana štrudla
Shutterstock

Potrebno je

Za testo

  • 2 šolje mleka
  • 1 kašika šećera
  • 5 šolja brašna
  • malo više od pola šolje ulja
  • 1 kesica kvasca
  • 1 kašičica soli

Za nadev

  • 500 gr šunke isečene na listiće
  • 300 gr mocarela sira
  • malo origana
  • jedno žumance za premazivanje
  • susam za posipanje

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Dodajte kvasac i kašiku šećera zagrejanom mleku, pa pustite da kvasac nadođe. Onda dodajte so, ulje i brašno pa zamesite testo i ostavite da udvostruči zapreminu. Zatim testo podelite na 3 lopte pa rasklagijajte svaku i punite je nadevom od šunke i sira. Pospite malo origana pa zamotajte štrudlu od testa i premažite žumancem. Podmažite pleh pa štrudle pospite susamom i ređajte u njega. Pecite štrudle oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ostavite da se prohlade, pa ih secite i služite. Prijatno !

 

Komentari (0)

Loading