POSNA PICA VEGETERIANA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, ne morate da brojite kalorije
Pica Vegeteriana uvek je dobar izbor kada ne želite da se opterećujete kalorijama, a želite da uživate u obroku. Pritom je posna. Napravite za večeru i pozovite prijatelje, biće oduševljeni koliko je dobra.

Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 ½ dl mlake vode
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 150 g posnog sira
- 1 zelena paprika
- 100 g paradajza
- pola male glavice crnog luka
- 100 g šampinjona
- 2.5 dl paradajz pirea
- origano
- crne masline bez koštice
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Kvasac izmrvite pa mu dodajte mlaku vodu, brašno, ulje i so. Od sastojaka zamesite gletko testo koje se neće lepiti. Stavite testo na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga rastanjite, ostavite samo deblje ivice. Zatim pustite da odstoji 15 minuta. Zasebno izrendajte sir, isecite paradajz, papriku, masline, luk na kolutiće i pečurke na listove. Onda začinite origanom paradajz. Testo premažite paradajz pireom, pa ga pospite sirom, složite papriku, paradajz, luk i pečurke. Pospite origanom. Ostavite picu da odstoji deset minuta, pa je pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

POSNI POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, krepi organizam u trenu
Samo dodajte prilog po želji.

DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

PASTIRSKA MUSAKA SA GRAŠKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Lagana i zasitna, pravićete stalno.

PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.

PUNJENI LUK Neobično jelo fenomenalnog ukusa kome nije moguće odoleti
Zamirisaće cela kuća.
Komentari (0)