NAJBOLJA DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Ovakvu niste jeli, zagrejaće vam dušu i telo
Donosimo vam starinski recept za domaću supu sa knedlama. Možete da je napravite za svečanu ili slavsku trpezu, svi će vam tražiti recept za knedle.
Potrebno je
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 supene kašike griza
- 2 kocke za supu
- 1 šargarepa
- suvi biljni začin
- so
- peršun
- crni biber
Priprema
Skuvajte u 1 l vode kocke za supu zajedno sa šargarepom, peršunom i začinom po ukusu. Za to vreme napravite zasebno knedle. U jednoj posudi pomešajte jaje, griz, ulje, suvi biljni začin i so, po ukusu. Zatim ih uz pomoć dve male kašičice spuštajte u šerpu na šporetu. Kašičice ne morate da punite do vrha, knedle će narasti. Onda smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Prijatno !
Možda vas zanima:
SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Ako želite da budu mekane ali se ne raspadaju uradite ovo
Domaća supa sa knedlama zagrejaće vas u hladnim, zimskim danima.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA U savršenom spoju sa mesom, bolja od one kupovne
Zagrejaće vam dušu i telo a napravićete začas.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)