SLASNI BATACI SA PARMEZANOM Ovakve do sada niste probali, meso se lepi za prste
Pikantan spoj oduševiće svakog ko bude probao ovo ukusno jelo. Predlog za ručak ili večeru za celu porodicu koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike maslaca
- pola šolje parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- so, biber
Priprema
Krilca operite, prosušite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržite sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)