SOČNA PORKETA Po tradicionalnom, italijanskom receptu, neodoljivo slasna

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu aromatičnu prasetinu bez kostiju, držaće vas dugo sitim a osvaja svakim zalogajem. Donosimo vam italijnski recept za Porketu.

porketa
Shutterstock

Potrebno je

  • oko 2 kg prasetine bez kostiju
  • mast
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica peršuna
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 1 kašičica semena komorača
  • 1 kašičica bibera
  • so

Priprema

U avanu ili mlinu za kafu sameljite sve suve začine. Meso posolite i pobiberite i dobro utrljajte na strani kože. Unutrašnji deo pospite samlevnim začinima i sve smotajte u rolat. Rolat uvežite kanapom kako se ne bi otvorio prilikom pečenja. Kožu premažite sa svih strana masnoćom i rolat stavite u tepsiju sa rešetkom. U tepsiju sipajte vode toliko da ne dodiruje meso na rešetki. Sve umotajte u alu foliju. Pecite na 180-200 stepeni dva i po sata. Kada je meso omekšalo, skinite foliju, povećajte temperaturu rerne na 220 stepeni i pustite ga da se zapeče koliko je potrebno da koža porumeni i postane hrskava. Pečeno meso izvadite i ostavite da se prohladi kako biste mogli da ga isečete. Porketu poslužite sa prilogom po vašem izboru.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading