SOČNA PORKETA Po tradicionalnom, italijanskom receptu, neodoljivo slasna
Napravite ovu aromatičnu prasetinu bez kostiju, držaće vas dugo sitim a osvaja svakim zalogajem. Donosimo vam italijnski recept za Porketu.
Potrebno je
- oko 2 kg prasetine bez kostiju
- mast
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica semena komorača
- 1 kašičica bibera
- so
Priprema
U avanu ili mlinu za kafu sameljite sve suve začine. Meso posolite i pobiberite i dobro utrljajte na strani kože. Unutrašnji deo pospite samlevnim začinima i sve smotajte u rolat. Rolat uvežite kanapom kako se ne bi otvorio prilikom pečenja. Kožu premažite sa svih strana masnoćom i rolat stavite u tepsiju sa rešetkom. U tepsiju sipajte vode toliko da ne dodiruje meso na rešetki. Sve umotajte u alu foliju. Pecite na 180-200 stepeni dva i po sata. Kada je meso omekšalo, skinite foliju, povećajte temperaturu rerne na 220 stepeni i pustite ga da se zapeče koliko je potrebno da koža porumeni i postane hrskava. Pečeno meso izvadite i ostavite da se prohladi kako biste mogli da ga isečete. Porketu poslužite sa prilogom po vašem izboru.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
Komentari (0)