SOČNA PORKETA Po tradicionalnom, italijanskom receptu, neodoljivo slasna
Napravite ovu aromatičnu prasetinu bez kostiju, držaće vas dugo sitim a osvaja svakim zalogajem. Donosimo vam italijnski recept za Porketu.
Potrebno je
- oko 2 kg prasetine bez kostiju
- mast
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica semena komorača
- 1 kašičica bibera
- so
Priprema
U avanu ili mlinu za kafu sameljite sve suve začine. Meso posolite i pobiberite i dobro utrljajte na strani kože. Unutrašnji deo pospite samlevnim začinima i sve smotajte u rolat. Rolat uvežite kanapom kako se ne bi otvorio prilikom pečenja. Kožu premažite sa svih strana masnoćom i rolat stavite u tepsiju sa rešetkom. U tepsiju sipajte vode toliko da ne dodiruje meso na rešetki. Sve umotajte u alu foliju. Pecite na 180-200 stepeni dva i po sata. Kada je meso omekšalo, skinite foliju, povećajte temperaturu rerne na 220 stepeni i pustite ga da se zapeče koliko je potrebno da koža porumeni i postane hrskava. Pečeno meso izvadite i ostavite da se prohladi kako biste mogli da ga isečete. Porketu poslužite sa prilogom po vašem izboru.
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)