SOČNA PORKETA Po tradicionalnom, italijanskom receptu, neodoljivo slasna
Napravite ovu aromatičnu prasetinu bez kostiju, držaće vas dugo sitim a osvaja svakim zalogajem. Donosimo vam italijnski recept za Porketu.
Potrebno je
- oko 2 kg prasetine bez kostiju
- mast
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašičica peršuna
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica semena komorača
- 1 kašičica bibera
- so
Priprema
U avanu ili mlinu za kafu sameljite sve suve začine. Meso posolite i pobiberite i dobro utrljajte na strani kože. Unutrašnji deo pospite samlevnim začinima i sve smotajte u rolat. Rolat uvežite kanapom kako se ne bi otvorio prilikom pečenja. Kožu premažite sa svih strana masnoćom i rolat stavite u tepsiju sa rešetkom. U tepsiju sipajte vode toliko da ne dodiruje meso na rešetki. Sve umotajte u alu foliju. Pecite na 180-200 stepeni dva i po sata. Kada je meso omekšalo, skinite foliju, povećajte temperaturu rerne na 220 stepeni i pustite ga da se zapeče koliko je potrebno da koža porumeni i postane hrskava. Pečeno meso izvadite i ostavite da se prohladi kako biste mogli da ga isečete. Porketu poslužite sa prilogom po vašem izboru.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)