PUNJENI KROMPIR Sočan, slasan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Savršeno predjelo za svečanu trpezu. Spoj mesa i krompira sa začinima daje neodoljivi šmek.
Potrebno je
- 8 krompira
- 250 ml kisele pavlake
- 250 g mesnate slanine
- 50 g putera
- 100 g šampinjona
- peršun
- so, biber
Priprema
Krompir sa korom kuvajte oko 40 minuta u posoljenoj vodi. Za to vreme sitno seckane pečurke propržite na puteru zajedno sa slaninom isečenom na kockice. Kada se malo prohladi, umešajte pavlaku i seckani peršun. Prohlađen krompir isecite uzduž na polutke, svaku polutku izdubite, pa taj sadržaj pomešajte sa pripremljenom smesom od pečuraka i šunke. Začinite i napunite krompir, pa ređajte u pleh. Na svaku polovinu stavite komadić putera i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Za serviranje ukrasite svežim peršunom.
Možda vas zanima:
PUNJENI KROMPIR Slasni specijalitet sa slaninom koji pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
PUNJENI KROMPIR Slasno jelo koje osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Aromatični specijalitet oduševiće sve koji ga budu probali.
PUNJENI KROMPIR Sa hrskavom slaninom i kačkavaljem koji se topi u ustima, za savršen ručak
Slasno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
BAKINA PITA SA KUPUSOM I PRAZILUKOM GREJE DUŠU I TELO Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Sočna i mirisna, bićete oduševljeni.
BRZE JOGIRT LEPINJE IZ RERNE Savršeno idu uz ajvar ili džem, a mekane i hrskave
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA URNEBES SALATA ISTA KAO ONA KAFANSKA Pikantna i kremasta, super ide uz roštilj
Služite uz lepinje ili tople projice.
POSNE PUNJENE PAPRIKE PO RECEPTU IZ 1939 GODINE Nije soja ni pirinač, a pravi su raj za nepca
Samo dodajte ajvar ili prilog po želji.
Komentari (0)