PUNJENI KROMPIR Sočan, slasan i pikantan, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršeno predjelo za svečanu trpezu. Spoj mesa i krompira sa začinima daje neodoljivi šmek.

punjeni krompir
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 krompira
  • 250 ml kisele pavlake
  • 250 g mesnate slanine
  • 50 g putera
  • 100 g šampinjona
  • peršun
  • so, biber

Priprema

Krompir sa korom kuvajte oko 40 minuta u posoljenoj vodi. Za to vreme sitno seckane pečurke propržite na puteru zajedno sa slaninom isečenom na kockice. Kada se malo prohladi, umešajte pavlaku i seckani peršun. Prohlađen krompir isecite uzduž na polutke, svaku polutku izdubite, pa taj sadržaj pomešajte sa pripremljenom smesom od pečuraka i šunke. Začinite i napunite krompir, pa ređajte u pleh. Na svaku polovinu stavite komadić putera i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Za serviranje ukrasite svežim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading