PASTRMKA SA PEČURKAMA Posna rapsodija različitih ukusa, prste da poližete
Ako ne znate šta da napravite za posnu trpezu, imamo predlog za vas. Pastrmka sa pečurkama će vas dugo držati sitim, u ovakvom spoju sastojaka je pravi delikates, a oduševićete goste. Šampinjoni daju celom jelu posebnu draž.
Potrebno je
- 4 manje pastrmke
- kašičica biljnog začina
- 3 kašičice soka od limuna
- 150 g šampinjona
- 150 g bukovača
- 2 celerove stabiljke
- 50 ml belog vina
- kašičica naseckanog peršuna
- 2-3 kašičice maslinovog ulja
Priprema
Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama i celerom i kuvanim krompirom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)