PASTRMKA SA PEČURKAMA Posna rapsodija različitih ukusa, prste da poližete

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta da napravite za posnu trpezu, imamo predlog za vas. Pastrmka sa pečurkama će vas dugo držati sitim, u ovakvom spoju sastojaka je pravi delikates, a oduševićete goste. Šampinjoni daju celom jelu posebnu draž.

pastrmka sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 manje pastrmke
  • kašičica biljnog začina
  • 3 kašičice soka od limuna
  • 150 g šampinjona
  • 150 g bukovača
  • 2 celerove stabiljke
  • 50 ml belog vina
  • kašičica naseckanog peršuna
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja

Priprema

Očišćene pastrmke potopite u sok od limuna, a zatim natrljajte ribu suvim začinom. Na maslinovom ulju propržite ribu sa svake strane oko 5 minuta, a zatim je stavite na toplo mesto. Na istoj masnoći propržite narezane stabljike celera i pečurke te ih pržite desetak minuta, malo posolite, polijte vinom i još kratko propržite. Tople pastrmke poslužite sa pripremljenim pečurkama i celerom i kuvanim krompirom.

Komentari (0)

Loading