GURMANSKA PICA SA KULENOM Raj za nepca, stavite odmah duplu meru
Savršeno domaće testo i slasan fil oduševiće sve gurmane. Donosimo vam recept za picu sa kulenom.
Potebno je
Testo:
- 400 g oštrog brašna
- 100 g mekog brašna
- kesica kvasca
- kašičica soli
- dve kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
- 350 ml vode
Fil:
- paradajz pelat
- 100 g gaude
- 100 g mocarele
- dve-tri čili papričice
- 80 g kulena
- bosiljak, origano
Priprema
Razmutite kvasac, kašičicu šećera i maslinovo ulje u toploj vodi, pa pustite da se aktivira. Sipajte u posudu obe vrste brašna, so pa promešajte. Dodajte kvasac pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe i udvostruči se pa ga premesite. Rastanjite testo oklagijom pa ga prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ga premažite paradajz pelatom. Naređajte odozgo tanko sečen kulen, rendanu gaudu, mocarelu i čili. Potom začinite origanom i bosiljkom pa pecite oko 10 do 15 minuta u rerni na 250 stepeni.
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)