GURMANSKA PICA SA KULENOM Raj za nepca, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršeno domaće testo i slasan fil oduševiće sve gurmane. Donosimo vam recept za picu sa kulenom.

pica sa kulenom
Shutterstock

Potebno je

Testo:

  • 400 g oštrog brašna
  • 100 g mekog brašna
  • kesica kvasca
  • kašičica soli
  • dve kašike maslinovog ulja
  • kašičica šećera
  • 350 ml vode

Fil:

  • paradajz pelat
  • 100 g gaude
  • 100 g mocarele
  • dve-tri čili papričice
  • 80 g kulena
  • bosiljak, origano

Priprema

Razmutite kvasac, kašičicu šećera i maslinovo ulje u toploj vodi, pa pustite da se aktivira. Sipajte u posudu obe vrste brašna, so pa promešajte. Dodajte kvasac pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe i udvostruči se pa ga premesite. Rastanjite testo oklagijom pa ga prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ga premažite paradajz pelatom. Naređajte odozgo tanko sečen kulen, rendanu gaudu, mocarelu i čili. Potom začinite origanom i bosiljkom pa pecite oko 10 do 15 minuta u rerni na 250 stepeni.
 

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading