GURMANSKA PICA SA KULENOM Raj za nepca, stavite odmah duplu meru
Savršeno domaće testo i slasan fil oduševiće sve gurmane. Donosimo vam recept za picu sa kulenom.
Potebno je
Testo:
- 400 g oštrog brašna
- 100 g mekog brašna
- kesica kvasca
- kašičica soli
- dve kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
- 350 ml vode
Fil:
- paradajz pelat
- 100 g gaude
- 100 g mocarele
- dve-tri čili papričice
- 80 g kulena
- bosiljak, origano
Priprema
Razmutite kvasac, kašičicu šećera i maslinovo ulje u toploj vodi, pa pustite da se aktivira. Sipajte u posudu obe vrste brašna, so pa promešajte. Dodajte kvasac pa zamesite testo. Pustite da testo nadođe i udvostruči se pa ga premesite. Rastanjite testo oklagijom pa ga prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda ga premažite paradajz pelatom. Naređajte odozgo tanko sečen kulen, rendanu gaudu, mocarelu i čili. Potom začinite origanom i bosiljkom pa pecite oko 10 do 15 minuta u rerni na 250 stepeni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)