NAJSOČNIJA PRASETINA IZ RERNE Ovakvu do sada niste probali, meso se lepi za prste
Prasetina iz rerne oduševiće sve koji je budu probali, osvaja ukusom. Slasna i sočna.
Potrebno je
- 5 kg sveže prasetine
- 5 kašičica soli
- 3 i po kašike sirćeta
- 8 kašika ulja
Priprema
Uključite rernu na 250 stepeni. Meso operite i osušite papirnim ubrusom. Po površini zasecite kožu unakrsno da se dobije šara na kockice. Na pripremljenu prasetinu dobro utrljajte so sa svih strana i stavite u pleh (kožom nagore) prethodno nauljen. Kožicu mesa premažite sirćetom. U pleh sipajte hladnu vodu da prekrije dno i stavite u rernu, pa smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite otprilike 5 sati, uz povremeno dolivanje vode. Po potrebi, pred kraj pečenja pojačajte temperaturu da se uhvati lepa korica. Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sićetom ili pivom.
KREMASTI KOLAČI ZA SVE PRILIKE Sočni i mekani, ovakve do sada niste jeli
Tiramisu, princes krofne ili Bledska krempita, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)