NAJSOČNIJA PRASETINA IZ RERNE Ovakvu do sada niste probali, meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Prasetina iz rerne oduševiće sve koji je budu probali, osvaja ukusom. Slasna i sočna.

prasetina iz rerne
Shutterstock

Potrebno je

  • 5 kg sveže prasetine
  • 5 kašičica soli
  • 3 i po kašike sirćeta
  • 8 kašika ulja

Priprema

Uključite rernu na 250 stepeni. Meso operite i osušite papirnim ubrusom. Po površini zasecite kožu unakrsno da se dobije šara na kockice. Na pripremljenu prasetinu dobro utrljajte so sa svih strana i stavite u pleh (kožom nagore) prethodno nauljen. Kožicu mesa premažite sirćetom. U pleh sipajte hladnu vodu da prekrije dno i stavite u rernu, pa smanjite temperaturu na 160 stepeni. Pecite otprilike 5 sati, uz povremeno dolivanje vode. Po potrebi, pred kraj pečenja pojačajte temperaturu da se uhvati lepa korica. Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sićetom ili pivom.

Komentari (0)

Loading