DOMAĆI MESNI NAREZAK Zdrav i ukusan, bolji od onog kupovnog

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Ako volite mesni narezak, zašto ne biste napravili sami, kod svoje kuće? Priprema nije teška i neće vam oduzeti puno vremena.

mesni narezak
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 kolenice 
  • 2 l soka od pomorandže
  • 1 l vode
  • 2 šargarepe 
  • 1 crni luk 
  • 3 lovorova lista 
  • 10 zrna bibera 
  • 1 kašika soli
  • 4 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 

Priprema

U šerpu stavite kolenice pa nalijte sok od pomorandže i vodu. Onda tome dodajte cele šargarepe, luk, lovorov list, zrna bibera, pa posolite. Stavite poklopac pa kuvajte, izvadite omekšalu šargarepu pa nastavite sda kuvate meso. Izvadite meso iz šerpe pa ga iseckajte i dodajte mu seckani peršun, šargarepu i mleveni beli luk. Promešajte sve dobro. Stavite narezak u plastičnu flašu sa odsečenim vrhom. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru da se dobro stegne. 

Komentari (0)

Loading