DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.
Potrebno je
- 500 g ražanog brašna
- 20 g kvasca
- 300 ml tople vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa toplom vodom dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Sve dobro promešajte, pa pustite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda prosejte 400 g brašna, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo pa dodajte ostatak brašna, sve dok ne dobijete mekano i glatko testo. Zatim ga premažite kašikom ulja, pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga razvucite u pravougaonik. Potom ga urolajte u veknu i stavite u pravougaoni kalup obložen uljem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)