DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.
Potrebno je
- 500 g ražanog brašna
- 20 g kvasca
- 300 ml tople vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa toplom vodom dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Sve dobro promešajte, pa pustite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda prosejte 400 g brašna, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo pa dodajte ostatak brašna, sve dok ne dobijete mekano i glatko testo. Zatim ga premažite kašikom ulja, pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga razvucite u pravougaonik. Potom ga urolajte u veknu i stavite u pravougaoni kalup obložen uljem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)