DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.

ražani hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g ražanog brašna 
  • 20 g kvasca
  • 300 ml tople vode
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
     

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa toplom vodom dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Sve dobro promešajte, pa pustite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda prosejte 400 g brašna, pa sipajte ulje i so.  Zamesite testo pa  dodajte ostatak brašna, sve dok ne dobijete mekano i glatko testo. Zatim ga premažite kašikom ulja, pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga razvucite u pravougaonik. Potom ga urolajte u veknu i stavite u pravougaoni kalup obložen uljem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading