DOMAĆI RAŽANI HLEB Mekan kao duša, zdrav i ukusan, pravićete ga stalno
Zdravija varijanta hleba koja će vas oduševiti ukusom. Pogodan za osobe koje su na dijeti ili vode računa o ishrani.
![ražani hleb](/data/images/2024-01-04/72919_shutterstock-739346722_f.jpg?timestamp=1704322800)
Potrebno je
- 500 g ražanog brašna
- 20 g kvasca
- 300 ml tople vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U posudu sa toplom vodom dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Sve dobro promešajte, pa pustite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda prosejte 400 g brašna, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo pa dodajte ostatak brašna, sve dok ne dobijete mekano i glatko testo. Zatim ga premažite kašikom ulja, pokrijte providnom folijom i pustite da odstoji 15 minuta. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga razvucite u pravougaonik. Potom ga urolajte u veknu i stavite u pravougaoni kalup obložen uljem. Ostavite da odstoji 15 minuta. Pecite oko 45 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-24/88676_hleb-1664761153_f.jpg)
DOMAĆI HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD ONOG KUPOVNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![hleb ispod sača](/data/images/2024-05-17/87949_shutterstock-1664761153_f.jpg)
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
![lavaš hleb](/data/images/2024-03-07/79758_lavas-hleb_f.jpg)
LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju
Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.
![hleb od krompira](/data/images/2023-12-05/69831_hleb-smanjena-707162146_f.jpg)
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
![opera torta](/data/images/2024-07-25/95301_shutterstock-124594633_f.jpg)
OPERA TORTA Francuska čokoladna poslastica sa kafom koja miriše na ljubav
Čuvena francuska poslastica u kremastom spoju kafe i čokolade idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
![maslinovo ulje](/data/images/2024-07-26/95401_shutterstock-2401622671_f.jpg)
KAKO DA ZNATE DA LI JE ČISTO MASLINOVO ULJE ILI PREVARA? Ova dva pokazatelja su nepogrešivi, razotkriće odmah
Dr Svon smatra da 75% proizvoda na policama nema veze sa onim što piše na etiketi, i da je moguće da mešavinu sa maslinovim uljem prodaju kao čistu i kvalitetnu.
Komentari (0)