TUNA PASTA IZ TIGANJA Neodolljiva i slasna, a osvežava, stavite odmah duplu meru
Ovo jelo je prijatelj kućnog budžeta, preukusno a priprema je jednostavna. Zamenite jogurt onim od soje i dobićete posnu verziju.
Potrebno je
- 180 g tunjevine u ulju
- 125 g jogurta
- 200 g makarona
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice slatke dimljene paprike
- 400 g pelata (sitnog)
- 475 ml bujona od povrća
- 2 kašike peršuna
Priprema
U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa dodajte seckani crni i beli luk. Onda dodajte dimljenu papriku, promešajte pa sipajte pelat. Zatim posolite, pobiberite i pojačajte vatru. Još tri minuta dinstajte pa dodajte bujon. Nakon što provri, dodajte i makarone i kuvajte desetak minuta. Stavite poklopac pa smanjite vatru i kuvajte još 4 minuta. Ugasite šporet i sklonite poklopac, ocedite tunu i dodajte je sa jogurtom, makaronama. Na kraju, začinite po potrebi i pospite peršunom.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)