TUNA PASTA IZ TIGANJA Neodolljiva i slasna, a osvežava, stavite odmah duplu meru
Ovo jelo je prijatelj kućnog budžeta, preukusno a priprema je jednostavna. Zamenite jogurt onim od soje i dobićete posnu verziju.
Potrebno je
- 180 g tunjevine u ulju
- 125 g jogurta
- 200 g makarona
- 1/2 crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1/2 kašičice slatke dimljene paprike
- 400 g pelata (sitnog)
- 475 ml bujona od povrća
- 2 kašike peršuna
Priprema
U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa dodajte seckani crni i beli luk. Onda dodajte dimljenu papriku, promešajte pa sipajte pelat. Zatim posolite, pobiberite i pojačajte vatru. Još tri minuta dinstajte pa dodajte bujon. Nakon što provri, dodajte i makarone i kuvajte desetak minuta. Stavite poklopac pa smanjite vatru i kuvajte još 4 minuta. Ugasite šporet i sklonite poklopac, ocedite tunu i dodajte je sa jogurtom, makaronama. Na kraju, začinite po potrebi i pospite peršunom.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)