TUNA PASTA IZ TIGANJA Neodolljiva i slasna, a osvežava, stavite odmah duplu meru

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Ovo jelo je prijatelj kućnog budžeta, preukusno a priprema je jednostavna. Zamenite jogurt onim od soje i dobićete posnu verziju.

tuna pasta iz tiganja
Shutterstock

Potrebno je

  • 180 g tunjevine u ulju
  • 125 g jogurta
  • 200 g makarona
  • 1/2 crnog luka 
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice slatke dimljene paprike 
  • 400 g pelata (sitnog) 
  • 475 ml bujona od povrća 
  • 2 kašike peršuna 

Priprema

U tiganju zagrejte maslinovo ulje pa dodajte seckani crni i beli luk. Onda dodajte dimljenu papriku, promešajte pa sipajte pelat. Zatim posolite, pobiberite i pojačajte vatru. Još tri minuta dinstajte pa dodajte bujon. Nakon što provri, dodajte i makarone i kuvajte desetak minuta.  Stavite poklopac pa smanjite vatru i kuvajte još 4 minuta. Ugasite šporet i sklonite poklopac, ocedite tunu i dodajte je sa jogurtom, makaronama. Na kraju, začinite po potrebi i pospite peršunom.

 

Komentari (0)

Loading