GIBANICA SA SIROM Donosimo vam stari, tradicionalni recept, neodoljivo sočna
Omiljena srpska pita, stalno ćete da je pravite. Hrskavih kora i bogatog nadeva.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 5 jaja
- 500 g sira
- 1,2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- so po ukusu
Priprema
Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem. Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha. Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane. Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu. Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda. Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
PALENTA SA SIROM Jednostavan doručak za jutra koja se pamte, kao iz bakine kuhinje
Pravi se brzo i lako, a zdrava je i ukusna.
Komentari (0)