GIBANICA SA SIROM Donosimo vam stari, tradicionalni recept, neodoljivo sočna
Omiljena srpska pita, stalno ćete da je pravite. Hrskavih kora i bogatog nadeva.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 5 jaja
- 500 g sira
- 1,2 dl jogurta
- 1 dl ulja
- so po ukusu
Priprema
Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem. Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha. Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane. Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu. Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda. Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta. Prijatno!
Možda vas zanima:
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)