NEODOLJIVA ČORBA OD PATLIDŽANA Zagrejaće vam dušu i telo, zdrava i dijetalna
Ova čarobna čorba savršena je za hladne dane, ima brojne benefite po zdravlje a napravićete je začas.
Potrebno je
- 2 patlidžana
- maslinovo ulje
- 1 crni luk
- 1 stabljika celera
- 1 šargarepa
- 5 čena belog luka
- 1 l vode
- lovorov list
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Prececite patlidžane na pola, pa ih prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Onda im isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke, pa ih prelijte maslinovim uljem. Začinite po ukusu. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Propržite na ulju sitno seckan crni i beli luk, šargarepu, celer, pa kad povrće omekša dodajte vodu i lovorov list. Zatim dodajte meso od patlidžana, pa blenderom sve sastojke dobro izblendajte. Nalijte pavlaku za kuvanje i pustite da se krčka još par minuta. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)