FENOMENALNI PREBRANAC SA KOBASICOM Pikantan i aromatičan, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ovaj začinjeni obrok dugo će vas držati sitim, izuzetnog je ukusa i pogodan za ove hladne zimske dane.

prebranac sa kobasicama
Shutterstock

 

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja 
  • 500 g crnog luka
  • 2 kašike aleve paprike
  • 2 para kobasica
  • lovorov list
  • so
  • sušena nana
  • majoran
  • kim


Priprema

Potopite pasulj u hladnoj vodi prethodno veče pa ga pustite da prenoći. Sutradan procedite pa nalijte hladnu vodu i stavite na vatru da provri. Onda procedite ponovo i nalijte dovoljno hladne vode da prekrije pasulj . Nakon vrenja smanjite temperaturu, pa dodajte lovorov list, so i kim. Kuvajte otprilike jedan i po sat. U tiganj sa zagrejanim uljem dodajte luk isečen na kolutove, i pržite oko 10 minuta. Zatim smanjite temperaturu pa dodajte alevu papriku. Sve dobro promešajte pa kratko propržite. Vodite računa da ne zagori aleva paprika. Prijatno!

Komentari (0)

Loading