SARMA SA MLEVENIM MESOM Po starom receptu iz bakine kuhinje
Sočne i slasne sarme, idealne za slavsku ili prazničnu trpezu.
Potrebno je:
- 2 glavice kiselog kupusa
- 1 kg mlevenog mesa
- 4 veće glavice luka
- 2 veće šargarepe
- 50 g pirinča
- 2 čena belog luka
- 300 g slanine
- 1 kašika mlevene paprike
- 4 lovorov list
- 2 kašičice peršuna
- 1 kašičica mirođije
- po ukusu so
- 1 kašičica mlevenog bibera
Priprema
Propržite na masti sitno seckani luk i šargarepu rendanu na krupno. Dodajte mleveno meso, smanjite temperaturu pa dinstajte. Onda dodajte sitno seckani beli luk, peršun, mirođiju, so, biber. Pirinač operite pod vrelom vodom pa dodajte. Sjedinite sve dobro. Propržite u zasebnom tiganju mlevenu papriku na dve kašike zagrejane masti . Poređajte na dno šerpe nekoliko listova kupusa. Zatim filujte sarme, na list kupusa stavite fil, preklopite jednu pa drugu stranu i uvijte polako. Onda ih sve ređajte u šerpu. Potom ih prelite sa proprženom mlevenom paprikom, stavite par lista lovora i nekoliko kriški slanine. Pravite ostale sarme i ređajte, pa posle drugog reda ponovite postupak. Poslednje prekrijte sa nekoliko listova kupusa, pa nalijte preostali preliv. Sipajte vode da sarme oplivaju. Sarme krčkajte na umerenoj temperaturi dva do tri sata. Onda ih zapecite u rerni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)