ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika prezli
- 1 dl ulja
- po ukusu soli
- pola kesice praška za pecivo
- 8-10 pečenih paprika
Za fil:
- 250 g kremastog sira
- 2 dl kisele pavlake
- 200 g šunke
- list peršuna
Priprema kore
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jaja penasto umutite pa dodajte brašno,prezle,ulje,so i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Naređajte očišćene i rasečene paprike preko testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Umotajte koru u suvu krpu pa ostavite da se prohladi.
Priprema fila
Pavlaku i sir umutite mikserom. Premažite ohlađenu koru sa trećinom fila pa preko poređajte šunku. Preko šunke opet namažite fil pa pospite peršunovim listom. Zatim umotajte rolat pa ga premažite preostalim filom i pospite opet peršunovim listom. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)