ROLAT SA PEČENIM PAPRIKAMA Drugačiji i neodoljiv, svi će vam tražiti recept
Hladno predjelo za slavsku trpezu, osvaja ukusom a lako se pravi.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašika prezli
- 1 dl ulja
- po ukusu soli
- pola kesice praška za pecivo
- 8-10 pečenih paprika
Za fil:
- 250 g kremastog sira
- 2 dl kisele pavlake
- 200 g šunke
- list peršuna
Priprema kore
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Jaja penasto umutite pa dodajte brašno,prezle,ulje,so i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Naređajte očišćene i rasečene paprike preko testa. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Umotajte koru u suvu krpu pa ostavite da se prohladi.
Priprema fila
Pavlaku i sir umutite mikserom. Premažite ohlađenu koru sa trećinom fila pa preko poređajte šunku. Preko šunke opet namažite fil pa pospite peršunovim listom. Zatim umotajte rolat pa ga premažite preostalim filom i pospite opet peršunovim listom. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROLAT SA AJVAROM POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Najlepše slavsko predjelo
Sočan i kremast, polizaćete i prste.
BRZI ROLAT SA ŠUNKOM I SIROM SE SMAŽE U TRENU Gotov za pola sata, a po ukusu mu nema ravnog
Sočan i zasitan, savršen za doručak ili večeru.
ROLAT SA PEČURKAMA SE POJEDE U SLAST Priprema je brza i laka, a ukus božanstven
Sočan i lagan, a zasitan.
ZELENI ROLAT Savršen za svečanu trpezu, a pravi se brzo i lako, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasto predjelo nestaće sa stola odmah.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)